Наръчник: Супер подаръци за децата

Наръчник: Супер подаръци за децата
Снимка: netinfo

Остават близо две седмици до Коледа, което означава, че е настъпил момента да помислим за подаръците за децата. Кои са основните фактори, които взимаме предвид?

Нуждата? Полезното действие? Цената? Желанията на децата?

Водещо в избора ни трябва да бъде щастието на децата, но разбира се и всичко от гореизброеното. За да сме сигурни, че разполагаме с най-добрите идеи, поканихме нашите приятели от Образователен сайт №1 на България – Уча.се, които познават отлично нуждите и очакванията на децата. Ето какво ни посъветваха те…

Smartphone или таблет

Ако сме заделили повече средства и искаме да зарадваме много децата, можем да им подарим „умен“ телефон или таблет. Истината е, че младото поколение е страшно привързано към новите технологии и те са част от естествения им начин на общуване.

Разбира се, това съвсем не означава да не поставяме ограничения при използването на технологичните джаджи, особено при по-малките деца, които често нямат трезва преценка.

Вълнуващо изживяване

Дали ще бъдат билети за концерт, почивка в планината, ваканция със ски или някое друго семейно изживяване, децата много ще се зарадват. Понякога не толкова заради инициатива, а заради възможността да прекарат незабравими мигове и повече време с мама и татко, които в повечето случаи работят много през останалото време.

Игра

Няма защо да се лъжем – децата обичат и винаги ще обичат да играят на игри. Ние, възрастните, не трябва да приемаме игрите за губене на време, а да се опитаме да намерим онези от тях, които по някакъв начин развиват уменията и талантите на нашите деца.

От Уча.се горещо препоръчват бордните игри, защото чрез тях децата лесно проверяват своите знания, логическо мислене и находчивост.

Снимка: netinfo

Интересна книга

Трябва да продължаваме да насърчаваме децата да четат книги, като им подаряваме такива, които не са свързани с учебния материал. Защо ли? Защото дори на подсъзнателно ниво, заради отговорностите си в училище те асоциират четенето със стресов и в известен смисъл неприятен момент от тяхното ежедневие.

Ако им покажем обаче колко интересна и интригуваща е актуалната детската и тийнейджърската литература, може би ще ги накараме да преоткрият четенето.

Снимка: netinfo

Нещо от сърце

Въпреки че децата търсят винаги физическото измерение на подаръка, те инстинктивно го усещат със своето сърце.

Затова дори да нямате възможност да купим нещо скъпо, можем винаги да им подарим нещо от сърце.

Нека не забравяме, че най-големият подарък за всеки един човек е вниманието, с което го обгрижваме, и обичта, която му даваме.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти