Най-скъпите подаръци без цена

Най-скъпите подаръци без цена
Снимка: Thinkstock

В навечерието на Коледа по съвсем естествен път ни обладава онзи порив да правим добрини и раздаваме подаръци.

Дядо Коледа се е намърдал в сърцето ни по време на детските години и сега раздава от там идеи как да зарадваме близки приятели и роднини за празника. И това щеше да е прекрасно, ако не го превръщахме в шопинг мания.

Изместихме ли фокуса от истински ценните неща върху тези с 50% намаление в мола? Май… да. Затова днес даваме думата на Уча.се, които поставиха под елхата съвсем различни подаръци. Подаръци, които се свързват с ценности и материално неизмерими понятия.

Опитът с повече от 230 000 регистрирани в Образователен сайт #1 на България показва, че точно тези подаръци докосват сърцето, мотивират и вдъхновяват, подпалват пламъка към добро и остават във времето. И най-впечатляващото е, че ако се замисли човек, те струват далеч повече от цената, на която се предлагат.

И така… кои са онези безценни подаръци? Стартираме със…

Спомени

Да, спомени се подаряват трудно, но пък оставят трайна следа. Те са като мириса на парфюма на някой специален човек, който винаги ти напомня за него щом го усетиш на публично място. Или като снимката в телефона, която ти дава сили в моменти на изпитания и негативни емоции.

Кой е най-ефективният начин за подаряване на спомени? Чрез пътешествие. Може да бъде и достатъчно достъпно и евтино, ако организирате кратко пътуване до някое историческо място в България за вашето семейство, което не сте посещавали до този момент. Така със сигурност тези няколко дни ще запечатат незабравими усещания и ще са много по-трайни от скъпия парфюм или музикалния плеър под елхата. Помислете за Омая, Перперикон, Етъра, връх Вола и още хиляди прекрасни места в България...

Внимание

Ако превъртите наум всички хора, на които сте обещали да се видите, а не сте намерили време, ще ви се завие свят. Сред тях откривате много ценни приятели и роднини, с които ежедневието ви е отдалечило, нали?

Коледа е чудесен момент да им се реванширате. Изненадайте някого, когото обичате, но не ви е останало време да видите последните месеци, с предложение за обяд или разходка. Повярвайте ни, никога няма да забрави, че сте сетили за него точно по празниците. В комбинация с мил жест, коледна играчка или шоколадово яйце, подаръка ще остави траен спомен smiley

Бъдеще

Може би най-позитивният подарък е бъдещето. Най-подходящ е да се подари на децата и подрастващото поколение, нали? Какво обаче би означавало бъдещето за младите. Успех и добра реализация, разбира се. Тези блага идват с добро образование и богата общa култура.

Хубавата книга, например, е точно попадение. Фентъзи за тийнейджъра с развинтено въображение и любовна драма за тийнейджърката с първи романтични трепети в сърцето. Когато разбираш света на любимия човек, подходящата книга не само го развива културно, но и го кара да се чувства щастлив в този свят.

Друга подходяща идея е „Уче“. Какво е Уче ли? :) Нещо малко, красиво, но и много полезно, защото подарява бъдеще и образование. Уче е специален подарък за ученик от Уча.се. Подарък, който предоставя добра и мотивираща среда, както и повече време за забавление и усмивки, защото обяснява уроците за училище на интересен и разбираем език.

Любов

Накъде без нея? Любов се подарява най-лесно, защото допуска най-различни форми и превъплъщения. Използвайте въображението си и ще откриете, че може да подарите много оригинални подаръци на любов, които да са с безценна стойност, а в същото време паричната им такава да е много малка.

Напишете разказ или стихотворение за любимите хора, подарете им албум с избрани снимки от изминалата година или ги изненадайте с ръчно изработена картичка. Колкото повече творчество и сърце вложите в любовния подарък, толкова повече той ще остави следа у този, за когото е предназначен. А понякога и най-малките жестове, като неочаквана целувка по бузата или топла прегръдка, могат да оставят усещане, много по-силно от това при подарена материална вещ.

Като цяло бъдете изобретателни, защото подаръците, които нямат цена, не се продават в магазина – те се сътворяват и подаряват лично и със специално безценно отношение, каквито са и те – безценните подаръци.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти