На лицето ни пише колко деца искаме

Анджелина Джоли има шест деца и определено може да се каже, че е много женствена
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Дамите с по-нежни и женствени черти са склонни да искат повече от две деца. Това твърдят изследователи от университета "Сейнт Андрюс".

Те са установили, че има връзка между нивата на естроген, който е свързан с овулацията и сексуалното поведение на жената, и желанието за голямо семейство. Хормонът прави чертите по-нежни и изостря силно майчинските инстинкти на дамите.

Изследователите са провели проучване сред 25 дами като ги попитали колко деца биха искали да имат и същевременно са проверили нивата им на естроген.

Доктор Мириам Лоу Смит, водещ на лабораторните изследвания и специалист по изучаване на чертите на лицето, обобщава резултатите така:
"Колкото по-високи са нивата на естроген, толкова по-силно е желанието им да имат много деца. Бяхме изненадани да получим толкова еднозначен резултат!"

Учените от "Сейнт Андрюс" са направили още едно проучване, при което са снимали лицата на участничките и след това са им задали въпроса за семейството и децата. Доктор Смит е намерила връзка между чертите на лицето и майчинския инстинкт.

Лицата на анкетираните, които са искали между три и четири деца, са били очевидно по-женствени от тези на дамите, които все още не били сигурни в семейното си планиране и заявили, че не желаят много деца. По-чипо носле, плътни устни, големи черти и нежна кожа издават копнеещите за голямо семейство дами. Резултати са публикувани и в медицинския журнал "Хормони и поведение" (Hormones and Behavior).

Все пак, учените напомнят, че чертите на лицето и нивата на естроген са едва 20% от желанието на жената да има семейство и деца. Останалите проценти, които влияят повече върху решението, се разпределят между социалните и икономическите фактори.

Припомнете си още:

Какво трябва да знае бременната с близнаци

Извънматочната бременност

Токофобията

Как се "пазят" българите по време на секс

Йога за бременни

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти