Кои тийнейджъри се превръщат в по-успешни личности

Съдебен спор
Снимка: Thinkstock

Може и да не ви се вярва, но подрстващите, които държат да изразяват мнението си и спорят в рамките на здравословните граници, когато не са съгласни със своите родители, стават по-уверени възрастни.

Проучването е било изготвено от учени от университета в американския щат Вирджиния, които допълват, че тийнейджърите, които се аргументират качествено, когато не споделят позицията на майките и бащите си по конкретен въпрос, са по-убедителни във воденето на разговори, когато пораснат.

Експертите допълват, че обоснованите гледни точки на децата в един или друг семеен спор изграждат у тях способността да преговарят рационално, щом това се наложи в по-зрял период от техния живот.

Данните разкриват, че такива момичета и момчета приемат по-насериозно случващите им се неща и по-често анализират ползите и негативите от житейските ситуации, в които попадат.

"Не се опитвайте винаги да предотвратите дадено разногласие на мнения между вас и децата ви, а се опитайте да вникнете в гледната точка и на отсрещната страна, защото често тя може да се окаже по-правилният изход за решаване на проблема", съветва Джоузеф Алън, професор по психология, ръководил изследването.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти