Кои деца имат по-нисък коефициент на интелигентност

Генийчето на мама
Снимка: Thinkstock

Шотландски учени са установили, че децата, които всекидневно похапват мазни храни и полуфабрикати, имат по-нисък коефициент на интелигентност от тези, редовно консумиращи домашно приготвени ястия, пресни плодове и зеленчуци.

В анкетата са участвали 4000 малчугани между 3 и 5 години.

Също така родителите с по-висок социален статус включват в менюто на своите наследници пресни и витаминозни продукти по-често от майките и бащите с по-малки доходи.

Експертите допълват, че именно храната оказва основно влияние върху мозъчната дейност и формирането на когнитивните способности.

Целта на проучването е да се инициират все повече кампании са стимулиране на здравословния начин на живот и хранене при подрастващите на Острова.

Друг проблем, който специалистите изтъкват, е и липсата на време, което кара родителите да прибегнат към калоричните и лесни за приготвяне полуфабрикати или да отскочат до най-близкия ресторант за бързо хранене.

Подобни експерименти са били направени в Австралия и САЩ и се оказало, че хлапетата, постоянно хранещи се с пица, чипс и бисквити, наистина показват по-слаби резултати на тестовете за интелигентност.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти