Като професионалистите: Красивото гардже на мама

Изпипана работа
Снимка: netinfo

Веселина Тодорова

Искате да имате снимки на бебето, които да изглеждат като професионали? Можете да направите това в собствения си дом с подходяща светлина, фон и съдействието на вашето малко съкровище.

Стъпка 1 - Окачете фона
За фон можете да ползвате голямо парче плат, което да се спуска до земята и да заема целия обектив. Можете да използвате материи с плътни и ярки цветове, както и релефни материи, в случай че това не отвлича вниманието от бебето.

Най-подходящата материя за фон е памукът или сатенът. Може да използвате някакъв чаршаф в пастелен или блед цвят. Поставете бебчето така, че да не е близо до фона, за да не хващате на снимката дефектите му, ако има такива.

Стъпка 2 - Поставете светлната
Светлината е един от най-важните елементи една снимка да стане наистина добра. Естествената светлина премахва необходимността да използвате светкавицата на камерата. За тази цел изберете стая, в която има най-много естествена светлина. Ако и в тази стая светлината не е достатъчна, може да използвате обикновена лампа за четене. Лампата трябва да е поставена пред импровизирания подиум, а не зад него. За по-драматичен ефект може да поставите светлината да пада от едната страна на лицето на бебето.

Стъпка 3 - Снимачната сесия
Най-важното в тази стъпка е да изберете най-подходящото време. Обикновено бебетата са в най-добро настроение след сън или хранене. Най-добре е да подготвите мястото, където ще правите фотосесията, предварително, за да не изпуснете подходящия момент. Уверете се, че бебчето се чувства удобно - поставете го върху неговото любимо одеало, някаква мека завивка или постелка. Няма да е лошо, ако поставите и любимите му играчки около него.

Препоръчително е да използвате стойка, на която да поставите камерата. Това ще гарантира най-малкото няколко успешни кадри, заради стабилната опора, която стойката осигурява. Не снимайте само лицето на бебето, а и различни негови пози и близки кадри на ръчичките, крачетата и т.н.

Най-важното е да работите бързо, особено ако бебчето вече може да пълзи. Ако не може да седи още само, може да го подпрете на няколко възглавници или други подходящи подпори. Не се крийте зад камерата, уверете се, че детенцето ви вижда през цялото време. Говорете му, пейте му, правете смешни физиономии. Хванете спонтанните му емоции, не само усмивките му. Ако започне да нервничи, най-добре ще е да спрете за момента със сесията и да изчакате по-доброто настроение да се появи отново.

Снимките, направени по този начин, могат да бъдат много подходящи подаръци за бабите и дядовците на бебчето.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти