Братовчедите са най-ценните роднини

приятели
Снимка: Thinkstock

Да имаш братовчеди е най-голямото богатство на света. Те са по-добри от приятели, защото са кръвни роднини и по-малко дразнещи от братята и сестрите, защото не живеете заедно.

Отношенията между братовчедите винаги са много топли и сърдечни, стига родителите да са се погрижили да създадат достатъчно силна връзка.

„Преди, във времето на големите фамилии, братовчедите често са живеели в една къща или в близки един до друг домове.

Сега поддържането на връзка е по-трудно, но пък усилията си заслужават“, обяснява американския психолог Присила Браун.

Според нея, а и според собствения ни опит, братовчедите на близка възраст могат да имат доживотно значение и роля в живота на всеки от нас.

„Братовчедите са роднини. Пред тях можеш спокойно да се оплачеш от родителите си, да споделиш най-големите си тайни и дори да се скараш по политически въпроси.

Те са част от семейството и не биха се обърнали срещу собствената си кръв, за разлика от приятелите, които с времето се променят и могат просто да спрат да са приятели.

Браун обяснява, че за да се създаде истинска връзка, братовчедите трябва да се срещат в по-неофициална обстановка, а не само по празници.

Децата трябва да имат време да създадат спомени заедно, да полудуват, да направят някоя беля, за която после родителите им  да им се скарат.

Общите лета при баба и дядо много спомагат за такава връзка, стига бабата и дядото да нямат против да се грижат за всички подивели от ваканционно безгрижие деца едновременно.

А сега се обадете на собствените си братовчеди и си уговорете голяма неделна братовчедска среща. Ще видите колко добре ще се почувствате след това. 😉

Още за семейството

Как да създадем щастливо модерно семейство

Братята и сестрите са полезни за здравето

Детският интелект зависи от броя на братята и сестрите?

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти