Бижута от кърма

Бижута от кърма
Снимка: Thinkstock

Бижу, направено от кърма, може да ви се струва нещо изключително необичайно.

Оказва се обаче, че това е последният хит сред майките и се предлага от сайта Etsy.com.

Алиша Могаверо е изобретателят на лесна техника, която да превръща майчиното мляко в малки талисмани, които после да бъдат оставяни за спомен или носени като бижу.

Алиша пише, че ѝ трябват две супени лъжици кърма, запечатани в плик и пратени по пощата, за да изработи необичайния сувенир.

Самата Могаверо е майка на три деца и споделя, че бизнесът ѝ се развива с много бързи темпове и едва смогва на поръчките.

Клиенти ѝ пишат с похвали относно идеята, като казват, че това е чудесен начин да запечаташ много специален спомен.

Алиша споделя, че всеки талисман, който прави, е уникален и няма два еднакви (може да видите част от тях тук, тук и тук). Част от уникалността се крие и в това, че на всяка жена кърмата е различна и докато на едни е по-гъста и плътна, на други жълтенее и т.н.

Малките плочки струват към 65 долара, а големите със сребърна верижка към тях по 125 долара или повече, според изискванията на клиента. Времето за изработка е средно по 8 седмици.

Мнозина адмирират работата на Алиша и смятат, че идеята ѝ е наистина оригинална и хубава. Но не са малко и критиците, които споделят, че бижута с кърма звучи прекалено странно, необичайно и отблъскващо. 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти