Английски у дома: 4 трика за малки и големи

г
Снимка: Thinkstock

Английският несъмнено е най-желаният и търсен език - както на работно ниво, така и за общуване с хора от целия свят. В днешно време е повече от задължително децата да владеят английски. За съжаление нивото в учебните заведения невинаги е на очакваната висота, а частните уроци и курсове изискват немалка финансова инвестиция.

По тази причина днес ще ви разкрием няколко ценни насоки как да помогнете на детето си да проговори на “ти” с английския, а обучението да се превърне в лесно и увлекателно забавление!

г
Снимка: Thinkstock

Превърнете уроците в игра
Забавлявайте се, като организирате специални игри, свързани с английски език, като например “Познай първата буква” и “Коя е тази дума”. По този начин детето ще изгради стабилни лексикални основи, които да надгражда след това с все повече нови знания.

Пейте песнички
Песните са невероятен начин детето да учи нови думи без усилия. Подбирайте простички и запомнящи се текстове и добавяйте танци, които описват чрез жестове това, за което се пее - резултатите няма да закъснеят! 

г
Снимка: Thinkstock

Разговаряйте
Отделете си специално време, в което да общувате само на английски. Дори и нивото ви да е по-скоро ниско, не се притеснявайте. Достатъчно е да излезете на разходка и да назовавате предметите, които виждате, с английските им наименования.

Гледайте филмчета
Потърсете любимите филми и клипчета на детето без дублаж. Ако се чувствате неуверени в собствените си познания, няма проблем да добавите и субтитри. Малчуганът неусетно ще започне да имитира героите, като по този начин развива както лексиката, така и произношението си.

Ако мисията “Английски у дома” вече не ви се струва невъзможна, а напротив - лесна като детска игра, то имаме и още една добра новина за вас!

г
Снимка: Thinkstock

Домашното обучение може да бъде още по-приятно и достъпно с един малък съюзник, наречен самоучител. Именно такава е системата Hooked on English. Тя съдържа всичко, от което се нуждае вашето дете, за да се забавлява, докато изучава езика. Със самоучителя по английски те ще научат думи и изрази неусетно, като първо гледат анимации на DVD, а след това се упражняват със CD, цветни карти и учебни тетрадки.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти