Създадено за eMAG

Аксесоари за бебешка количка – какво ще ви е нужно

а
Снимка: iStock/Getty Images

Вероятно сте наясно, че бебешката количка трябва да е стабилна, безопасна, удобна за бебето и за самите вас. Понякога те се продават с включени аксесоари, но освен това на пазара се предлагат и различни видове допълнителни удобства, които да направят ежедневните ви разходки с мъничето още по-лесни и приятни. Ето какво можете да добавите:

Удобства за бебето

Сред аксесоарите, които е задължително да имате, са дъждобран и мрежа за насекоми. Те ще ви позволят да предпазите бебето при внезапен дъжд или мъгла, както и да го защитите от насекомите (особено когато спи). Мрежите са лесни за поставяне на всяка количка, но когато избирате дъждобран, проверете дали ще пасне точно на вашия модел.

За зимния период добавете и чувалче за бебешка количка. С него ще може да завивате удобно мъничето, за да може да се разхожда и да спи навън дори и в студените дни.

Удобни са и допълнителните подложки за седалка. Количките са изработени от промазана материя и е възможно през лятото да са леко неприятни при допир до голата кожа на бебето, а през зимата –  да не задържат топлина. Една мека подложка за седалка от памучен плат ще осигури на бебето повече комфорт. В същото време за вас ще е много по-лесно да я почиствате при нужда, без да се налага да перете цялата количка.

Добра идея е да се снабдите и с допълнителен чадър или сенник, които в летните дни да осигуряват повече сянка за детето. Има и модели колички, които нямат нужда от тези аксесоари.

а
Снимка: iStock/Getty Images

Удобства за мама

Комфортът на мъничето несъмнено е важен, но и вашето удобство не е за пренебрегване – все пак вие сте човекът, който се грижи за всичко. Има начин да направите така, че разходките ви да не са кошмар, а удоволствие. Достатъчно е да направите своята бебешка количка една идея по-практична.

Като начало, имате нужда от специална чанта, която да може да се закача на дръжките на количката. Ако е нужно, купете си я отделно. За всяка разходка ще се налага да имате подръка резервни дрешки, пеленки, шишета, кърпички, играчки и какво ли още не, и няма нужда да носите всичко това на гръб, докато бутате количка. На пазара ще откриете и специални органайзери, както и закачалки за пазарските чанти.

За да ви е още по-удобно, можете да се снабдите и с поставка за чаша – така ще има къде да държите кафето си, без да го разливате, или шишето на бебето, когато вече може да го използва само.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти