Защо да правим пролетно почистване на гардероба ни

Образцова дама
Снимка: Thinkstock

Почистването и разтребването на гардероба с настъпването на пролетта е точната възможност да организираме дрехите и аксесоарите си, за да видим от какво се нуждае визията ни през топлите месеци и с кое без сантименти можем да се разделим, за да освободим място за нашите бъдещи модни придобивки. Ето ги и основните дивиденти в актива на пролетното гардеробно разчистване.

* Ако имате ненужни дрехи, най-добре ги дарете на приятели или хора в нужда.

* Правилното подреждане на вашите дрехи ще ви спести доста нерви и бавещи ситуации от типа "Какво да облека?". Като за начало - сортирайте дрехите по цвят и вид, а по-големите ентусиасти и педанти могат да разпределят облеклата, които ще носят, за всеки един ден от седмицата.

* Много често при подреждането на гардероба изневиделица изникват облекла, за чието съществуване отдавна сме забравили. Затова си направете труда да извършите въпросното разтребващо занятие през този или някой от следващите уикенди, за да не се окаже, че сте дали пари на вятъра за дадена дреха или аксесоар, които така или иначе вече притежавате.

* Когато в гардероба ви се намират само подходящите за сезона тоалети, то бъдете сигурни, че в пъти по-лесно, бързо и рационално ще селектирате подходящата композиция за вашата визия, вместо по закачалките да висят и допълнително да всяват смут и суматоха зимни или есенни дрехи, чието място поне през следващите месеци трябва да е под формата на складирани кутии в килера или на тавана.

* В началото идеята за почистването може да ви се стори адски досадна задача, но щом приключите с нея, ще видите колко излишно чудене и маене ще си спестите занапред, винаги когато настане време за обличане.

Не трупайте вещи, трупайте снимки

Как да подредим гардероба си

Пролетно почистване на дома – изхвърляйте смело

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти