Създадено за Мебели Виденов

Топ идеи за обзавеждане на трапезария – развихрете въображението си и се отдайте на вдъхновението

Топ идеи за обзавеждане на трапезария – развихрете въображението си и се отдайте на вдъхновението
Снимка: Мебели Виденов

Когато камбанки звучат в главите ни, а Коледа дебне отвсякъде, в съзнанието ни изникват хиляди задачки, които включват предимно декориране, купуване на подаръци и вкусни идеи за трапезата. Всички свързваме красивите зимни празници с почивка, отпускане и срещи с любими за нас хора.

Не е ли прекрасно? Ходим си на гости, вдигаме тостове, припомняме си забавни случки. За да бъде обаче трапезата подобаваща, трябва и трапезарията да е такава. Изненадайте любимите си хора, като пристъпят в една обновена трапезария и се почувстват като кралски особи, които са омаяни от вкусните блюда, които сте им приготвили.

Всеки чувства коледната магия по различен начин и има своя собствена традиция за отпразнуване на светлите празници. Независимо каква е вашата специална история, ние и Мебели Виденов сме ви подбрали идеи за трапезария, които не само да създадат уют за празниците, но и след това да продължавате да се наслаждавате на начина, по който сте обзавели помещението – красиво и с вкус!

Снимка: Мебели Виденов

Първата стъпка при планирането на дизайна на трапезарията е да си зададете два въпроса. Главният въпрос е следният: За какво ще се използва това пространство? Макар че храненето може да изглежда очевиден отговор, обмислете го малко по-обстойно и вземете предвид колко често идват гости, как прекарвате вечерите си – дали играете настолни игри или пък гледате телевизия. Всеки детайл е от значение.

Чудесно решение за голяма и удобна трапезна маса е Тиана – съчетание на здравина, качество, функционалност, идеално допълнени от елегантната ѝ визия, която придава стилен акцент на всеки интериор. Това сърце на трапезарията е майсторска  изработка, снабдена със сачмен механизъм за разтягане и с тапички на краката, които предпазват подовата настилка от надраскване.

Вторият въпрос е: Как искате да се чувствате, когато сте в трапезарията? Ако ви трябва зареждане с енергия, е добре да изберете смели и цветни мебели. Например топлите цветове като горчица и червено имат способността бързо да енергизират тялото и духа. Затова си харесахме Гастон, който впечатлява с огнения си цвят и модерния си дизайн. Ако искате нещо по-мекичко, разгледайте трапезния стол Чери, който е с приятна и мека дамаска от кадифе. Ако предпочитате да релаксирате, заложете на затъмнено осветление и отпускащи ароматни свещи. В тези случаи препоръчваме обзавеждането да е в по-студената гама – сиво и синьо. Дизайнерски и хващащи погледа определено са трапезните столове Бери – няма да сбъркате с тези едновременно стилни и тренди цветове!

Масата – сърцето на трапезарията

В повечето трапезарии масата е разположена в центъра по две причини: тя осигурява оптимално пространство за вдигане и изтегляне на всички столове и без усилие създава балансирана визия.

Кръг

Отлично решение, тъй като няма остри ръбове. Кръглите маси са оптимални за малки трапезарии и създаване на по-мека естетика или уют в помещението. Седа от Мебели Виденов е стилно допълнение към обзавеждането. Тя е с нестандартна конструкция, осигуряваща визуално олекотена и оригинална визия на модела. Плотът ѝ е изработен от МДФ с лаково покритие, а конструкцията се състои от детайли масивна дървесина и стомана.

Снимка: Мебели Виденов

Провоъгълник

Ако искате да създадете модерна трапезария, правоъгълните маси са чудесен избор. Те са широко разпространени, а повечето се предлагат с разширения, които са идеални за по-големи събирания. Венеция е точно това, от което се нуждаете за пищните тържества! Нейната елегантност е съчетана с отлична функционалност.

Квадрат

Най-добре стои в трапезарии със същата форма. Квадратната трапезна маса е чудесен избор за малки събирания и създаване на интимна атмосфера. Много харесахме Амада – традиционен модел, придаващ индивидуалност на модерната трапезария с плот от ламинирано ПДЧ и конструкция от масивна букова дървесина.

Снимка: Мебели Виденов

Овал

Подобен на правоъгълния, но визуално заема по-малко място. Отлично решение, ако искате да увеличите максимално местата за сядане в правоъгълна трапезария. Овален разкош е красивата Джейн от масивна букова дървесина и фурнирован плот от ПДЧ и лак. Отличаващите модела декоративни детайли подчертават нейната стилна индивидуалност.

Независимо от формата, размера и цвета, Мебели Виденов ви предлагат прекрасни решения за трапезарията – сърцето на дома. Избирайте сред изобилие от стилни, красиви и луксозни идеи, които впечатляват и предразполагат към отпускане, веселие и ново начало.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти