Спалня като от списание: мисия възможна и в твоя дом!

дом
Снимка: Thinkstock

Спалнята би трябвало да е най-спокойното място в дома ни, но няма как да стане такова без сама да създадеш подобно усещане.

Ако използваш леглото си за трупане на дрехи, които не разчистваш, няма как да се гордееш с вида на спалнята. Не са необходими много средства за скъпи мебели и декорация, за да накараш тази част от дома да изглежда стилно.

От уебсайта “SheKnows” препоръчват следните лесни стъпки за поддържане на спалнята, с които ще имаш усещането, че живеещ в снимка от списание.

Винаги оправяй леглото си

Преди да удовлетвориш желанието си за нови чаршафи и възглавнички, правило №1 за по-приветлива спалня е редовното оправяне на леглото. Да, ще се развали, когато си легнеш същата вечер, но ефектът, който ще има този навик върху цялостния вид на спалнята, се отплаща.

Не пренебрегвай лицевата дъска

Освен да акцентира върху леглото, тя е също начин да добавиш собствен почерк в стаята. Ако нямаш намерение да купуваш ново легло с лицева дъска, можеш да си направиш такава с няколко дървени дъски или да поставиш картина или пано от няколко части над леглото.

дом
Снимка: Thinkstock

Заложи на няколко пласта одеяла

По-богата текстура на леглото може да се постигне с напластяване на завивките. Над одеялото, поставено върху чаршафите, сложи пухкава завивка. Сгъни я в единия край, за да се виждат и двете одеяла. За още по-красив вид сложи небрежно още едно одеяло откъм мястото за крака.

Добави възглавници

Дори да спиш само с една възглавница, за повече красота сложи поне още две от различните страни на леглото. Може да добавиш дори повече цветни възглавници в различни големини и форми за повече стил и настроение.

Съчетай правилно възглавниците

За да постигнеш изискан вид, се увери, че възглавниците са подходящо комбинирани, например в еднаква гама, за да си подхождат.

Добави аксесоари

Мястото около леглото също е от значение. Постави своя любима книга с цветни корици, свещ и ваза с цветя за по-луксозен вид, който всъщност няма да излезе никак скъпо.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти