Селската къща – новият лукс

къща село
Снимка: iStock

Велина Томова

Да се върнеш да живееш на село звучи като кошмар за много хора, но за други това е желана мечта.

Спокойствие, тишина, простор, природа и удобства – такъв може да е животът на село в наши дни.

Притесни ви думата удобства? Вероятно защото си представяте схлупените селски къщи, неремонтирани от 50-те години, с остарели мебели и скърцащи пружини.

Още по-вероятно е, ако самите вие притежавате такава къща в някое китно българско село, да се чудите как да я продадете възможно най-бързо, за да спрете да мислите да поддръжката ѝ, плевелите и капещия покрив.

След като разгледате галерията ни обаче, може да смените мнението си рязко и да си дадете сметка, че притежавате малък диамант - селска къща, която иска само сериозно почистване, малко бяла боя и нови завеси на прозорците, за да се превърне в щастливо райско кътче.

 

The perfect patio for spring. 😍 (📷: @cindimc.ivoryhome)

A post shared by Country Living (@countrylivingmag) on

За какво му е на човек курорт, като си има своя къща на село.

И преди да ви оставим на спокойствие да се потопите в селската идилия, няколко практични съвета.

Първо се уверете, че къщата ви е конструктивно устойчива и покривът не тече. Няма никакъв смисъл да боядисвате в беличко нещо, което след първия дъжд ще подгизне във вода.

Уверите ли се, че къщата е годна за живеене, запретвайте ръкави и започвайте с прегледа на наличностите.

Старите и здрави мебели могат да се пребоядисат, изшкурят или просто почистят с мек препарат за дърво, за да върнат стария си блясък.

Старите тъкани, ако не са проядени от молци, могат да бъдат изпрани и отново вкарани в употреба. Особено романтични са ленените кърпи и дантелени перденца, стига да са що годе запазени.

Вижте в галерията ни още снимки на селски къщи за повече вдъхновение >>>

Дървените греди искат само измиване и лакиране, за да заблестят отново, а старите прибори „за гости“ лесно ще се превърнат във ваши ежедневни, ако ги попарите с гореща вода, оцет и сода за хляб.

Стените е най-добре да боядисате в бяло, не само заради стихотворението „бяла спретната къщурка“, а и защото е символ на чистотата и спокойствието. Пък и е най-лесно.

Какво още да направите, за да превърнете селската къщата в чудна приказна къщичка и да се радвате на „новия“ лукс, вижте в галерията ни >>>>

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти