Пътуването във времето - възможно

Пътуването във времето - възможно
Снимка: Momi Studio

Навярно сте чували, че съществува индустриален винтидж стил в интериорния дизайн, но знаете ли какво точно представлява той?

Индустриалния винтидж стил се основава, изцяло на организирането на големи пространства и компонентите в тях, т.е. всичко от конструирането на помещенията, до избора на мебели и предмети. Ето защо едно отворено пространство, като таванско помещение например или заведение, е добре да изглежда декорирано с увереност в избрания стил.

Трябва да знаете, че индустриалният стил често е предпочитан като концепция при обзавеждането на заведения или тавански апартаменти, които някога са били използвани като склад.

Тази тенденция печели все повече популярност в интериорния дизайн, а сега ще научите всичко за това как да пресъздадете този стил във вашия дом или заведение.

Индустриалният стил може да има незавършен вид и да се фокусира върху съчетанието от сурови и доста неравни повърхности, с чисти и гладки такива. Той използва всичко, свързано с индустрията и производството.

Добра идея е да приложете вашите идеи за индустриален интериорен дизайн първо върху някакъв шаблон, за да видите как вашият интериор може да изглежда фантастично.

Концепцията за този стил, често бива обърквана с минимализма заради факта, че и тук трябва да се избягва претрупването с мебели или предмети.

Този стил успешно може да се приложи и в апартаметни, които не са тавански тип, важно е просто да изберете елементи от този стил, които да се поберат и да подхождат чудесно на вашия дом.

Идеи за обзавеждане в индустриален винтидж стил

Най-хубавото на този стил интериорен дизайн е, че можете да постигнете желания външен вид на помещението без да надвишавате бюджета, с които разполагате. За целта определено ще ви трябват стари индустриални предмети, изработени от стомана, метал или дърво. Тези елементи е за предпочитане да бъдат износени или да са били реставрирани.

Обърнете внимание на кухненските осветителни тела и на плота, направен от метални или дървени плоскости. Тухлите, имитиращи плочки, наистина добавят усещане за кухня от старата школа.

Цветове: Във вашата цветова палитра трябва да преобладават ярки, светли, смели цветове, вместо неутрални тонове, които да допълват пространството.

Формите и нюансите на сивото са наистина страхотен избор, ако се комбинират с бяло. Така се постига свеж и чист вид.

Ключови елементи: естествено изложен тухлен зид; стоманени структури: греди, колони; бетон: изложен на показ; дървени греди; безпорядък – подчертайте го; вид наподобяващ складове или хранилища; невероятни осветителни тела; интересни мебели

Стените: Ако в къщата си имате стени, които не са недовършени или стари, това е бонус, който може да добавите към вашия индустриален интериор.

За още по-силен ефект бихте могли дори да се опитате да ги направите да изглеждат още по-стари.

Боядисаните стени се комбинират страхотно с големи произведения на изкуството или старинни фототапети.

Подовете: Също като при минимализма, чудесен вариант за под е полираният бетон. Това е най-добрият избор за един интериор с индустриален винтидж дизайн. Той може да бъде груб и напукан и пак да изглежда страхотно.

Дървена или каменна настилка също са добър вариант, който ще ви помогнат да постигнете индустриалния облик.

За заведение идеалният избор за под биха били тъмни плочки, наподобяващи метал.

Декор: Той трябва да внася мекота в пространство, така че се опитайте да намерите удобна, мека мебел с големи, разпръснати по нея възглавници.

Растенията ще влеят живот и цвят във всяка среда, така че потърсете големи листни растения и ги поставете в големи саксии.

Ако обаче говорим за обзавеждане на заведение, тогава освен меката мебел може да заложите на дървени столове и маси в ретро стил, като масите могат да бъдат изрисувани. Върху всяка маса можете да поставите малка саксийка със зелени растения, които да освежат пространството.

Идеите за индустриално декориране формират това, което специалистите наричат мъжествен шаби шик изглед. Двете концепции използват обновени стари и захабени мебели и декорации за подобряване на пространство било то жилищно или заведение.

Осветление: Свободно висящите лампи са чудесен източник на светлина за този стил. 

Фотограф: Яна Блажева

Прочетете още:

За дома с любов

Слънчев дом в жълто

Как изглежда къщата на бъдещето

Вдъхнете живот на вашата кухня

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти