Създадено за Мебели Виденов

Наръчник за декориране на дома: модерните идеи, които ще ви донесат вдъхновение

Наръчник за декориране на дома: модерните идеи, които ще ви донесат вдъхновение
Снимка: iStock/Getty Images

Мебелите може и да са сърцето на едно жилище, но декорациите и аксесоарите са неговата душа. И двете показват индивидуалното, различното, личния вкус на собственика, но без финалния щрих, нито един дом не е завършен.

Със сигурност сте гледали поне едно предаване (ако не сте, задължително поправете тази грешка), където домът е обзаведен само с мебели, а после се вижда крайният резултат, когато е декориран и с аксесоари.

Много често харесваме дадена мебел, защото в магазина я виждаме в завършен вид, нали? Именно за постигането на уникалния облик, „виновниците“ са аксесоарите! Заедно с Мебели Виденов сме ви приготвили най-тренди съветите за повече стил, енергия и комфорт в пространството.

Синьо безвремие

Нюансите на синьото, наситени с индивидуалност килими, подходящи за максималисти, ефектни прозорци и мраморни плочи, са тендненции, които издържат теста на времето и са „евъргрийн“. Но има и тенденции, които може да ви изненадат - гипсови стени, дървени покрития с гланц и урбанистичен декор са сред примерите, от които определено трябва да взаимствате идеи за дома си. Абсолютен фаворит за килим ни е многоцветния модел, който е голям, луксозен и модерен.

Снимка: Мебели Виденов

Само бонус е, че отива на всичко. Твърде смело ли е съчетанието между мрамор и килим? Определено, да, но е пък е точно това, от което имат нужда всички креативни личности – влюбени сме в този стилен килим 125 феерия от златисто, съчетана със сив мрамор.

Снимка: Мебели Виденов

Естетика и устойчивост

Няма нищо по-хубаво от естествените тъкани. Има толкова много варианти, които имитират външния вид на естествения лен и кадифето, но са предназначени за употреба на открито, устойчиви са на петна и са изработени от висококачествени материали. Подбирайте устойчиво изработени или рециклирани мебели/декорации, за да не правите компромис с естетиката, качественото и отговорността към планетата. Порцеланът не само е много красив и изискан материал - производстовото му не вреди на природата. Тази ваза в сив и пясъчен цвят е щипката изисканост, която би подхождала на всяка стая.

Снимка: Мебели Виденов

Бамбукът също е сред първенците в еко материалите, затова сме убедени, че любителите на приглушената светлина ще се влюбят в тази нощна лампа.

Снимка: Мебели Виденов

Носталгичен дизайн

Не го приемайте в мелодраматичния смисъл на думата. Просто всяка мода се връща рано или късно. Интересното е, че има някои ретро стилове, които остават вечна класика. Винтидж мебелите играят важна роля - като например емблематичните елементи от 60-те и 70-те години. Тази тенденция в интериорния дизайн и обзавеждането за 2023 г. насърчава и повторното използване на предметите, ако имате такива. Ако нямате, но искате да усетите този дух на приятна, дори леко приказна атмосфера, бюро Алтея определено сякаш ни пренася в една друга епоха.

Снимка: Мебели Виденов

Добавете едни свещник като предложения от мебели Виденов и си поиграйте съз „зониране“ на светлината в стаята с помощта на лампион

Снимка: Мебели Виденов

Давайте го по-ярко и смело

Снимка: Мебели Виденов

И все пак, най-хитовите цветове за тази година си остават тъмносиньото, розовите и червените нюанси, които все повече набират популярност с навлизането на по-женствени вибрации. Сега е ред на червеното и розовото да бъдат в центъра на вниманието, които малко или много изместват бялото и сивото. Бъдете смели! Дори и да не пребоядисвате наново, без проблем може да сте в унисон с хитовите цветове, като заложите на пердета, декоративни възглавнички или спално бельо в тази гама. Тези находки за нас са типични Барби и Кен възглавнички.

Снимка: Мебели Виденов

Пастелните им и меки цветове ни карат да се отпуснем и пренесем в розов свят. От друга страна, този комплект е за енергични, смели и модерни хора, които искат да внесат цвят в спалнята си. Време е да приветстваме по-жизнерадостната игра в декора и да приемем по-смелия начин на живот.

Снимка: Мебели Виденов

Тези и още много тренди декорации за модерен и уютен дом ще откриете във филиалите на Мебели Виденов, както и в сайта им. В момента част от тях са още по-изкушаващи, защото са на супер цени. Развихрете си и декорирайте със замах – покажете индивидуалността си и предизвикайте множество въпроси от гостите си като: „а това откъде сте го взели?“ От Мебели Виденов, разбира се!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти