Създадено за Мебели Виденов

Мечтаната спалня в 5 стъпки – вижте нашите 5 ефективни идеи за образвеждане

Мечтаната спалня в 5 стъпки – вижте нашите 5 ефективни идеи за образвеждане
Снимка: Мебели Виденов

Не знаем дали ще ви прозвучи странно или по-скоро логично, но всичко започва със…спалнята! Това е едно от любимите ни помещения у дома и има защо – благодарение на времето, прекарано в него сме заредени, отпочинали и готoви да завладеем света. Но не винаги се получава, нали? Именно затова сме тук – да ви дадем няколко страхотни и безотказни съвета за организиране на спалнята, благодарение на които тя ще заприлича на меко облаче, върху което да се носите блажено – или поне така ще ви се струва.

Минимализмът е от съществено значение

Невъзможно е да се отпуснете в пространство, което е препълнено, и колкото по-малко е то в спалнята ви, толкова по-добре, така че първо трябва да започнете с разчистването.

Спалнята често е „дом“ на много сантиментални предмети - от любими дрехи до ценни бижута, от които може да е трудно да се откажете, но в дългосрочен план си заслужава. Ако имате много такива вещи по шкафчета, рафтчета и други, рискувате освен да хващат прах, често да се спъвате в тях или да ги събаряте – при това положението решението е да се отървете от някои от тях, а други да приберете.

Скрин Лени от Мебели Виденов, е страхотно решение, ако не се разделяте лесно с вещите си. Освен, че е голям, той има стилен изчистен дизайн с черен и бял лак, които биха отивали на всяка спалня. Ако вие се струва много работа да почистите всичко наведнъж, ви съветваме да започнете от определена зона и така постепенно да стигнете до минималистично и подредено изглеждаща спалня. Не само безпорядъкът и вещоманията могат да имат отрицателен ефект върху състоянието на ума ви. Устройствата, бюрата и всичко, свързано с работата, също трябва да изчезне бързо от спалнята, за да не я асоциирате какъвто и да е било труд – все пак това е стая за почивка. Ние асоциираме почивката и с природата, затова се влюбихме в спалния комплект Природа от дизайнерска серия, вдъхновена изцяло от България и родните планини и езера.

Снимка: Мебели Виденов

План за съхранение

Ключът към добре организираната спалня са идеите за ефективно съхранение на дрехи. Гардеробът, скриновете, различните шкафчета трябва да са съобразени с пространството, с което разполагате. Помислете как използвате спалнята си и подредете предметите в съответствие с това. Определете си зона за спане, обличане и гримиране, защото това дава някаква сигурност и спокойствие, а и ще имате ясна представа какво къде трябва да се постави. И като заговорихме за гримиране, всяка дама заслужава красива тоалетка , за да се почувства като истинска принцеса в своите покои. Повярвайте, ще ни благодарите за този съвет, когато дойде време за почистване. Ако сте късметлии и разполагате с по-голяма спалня за обзавеждане, помислете и за кътче с килим и уютно кресло. На нас много ни допадна кресло Ерика – перфектно е за почивка и четене на книжки.

д
Снимка: Мебели Виденов

Балансирайте енергиите

Смята се, че разположението на мебелите влияе на енергийния поток в помещението според Фън Шуй. Ако правилно оформите спалнята си, можете да създадете спокойна и релаксираща среда, започвайки от леглото. Разположете леглото си на централно място - в идеалния случай трябва да сте обърнати към вратата, но не директно срещу нея. Ако е възможно, избягвайте да го поставяте под скосен таван и подредете таблата на леглото до плътна стена, като от останалите три страни има достатъчно свободно пространство.

Използвайте мястото под леглото

Освободете основно място за съхранение на други места в спалнята, като съхранявате сезонни дрехи, спално бельо и вещи, до които няма нужда да имате често достъп, като ски якета или туристически обувки, в идеи за съхранение под леглото. Когато купувате легло, помислете за легло с дамаска, което не само допринася за по-голям уют, но и удобство. Много ни допада леглото Валенти и не само, защото е с нежен и успокояващ цвят. Освен удобство, то разполага и с повдигащ механизъм, което осигурява допълнително място за съхранение на спално бельо и лични принадлежности.

д
Снимка: Мебели Виденов

Не претрупвайте нощните шкафчета

От чаши за пиене и книги до маски за очи и бижута - нощното шкафче може бързо да се превърне в място за събиране на какво ли не и да настъпи хаос. Освен това така имате и по-голям шанс да изгубите нещо. Дръжте там единствено предмети, които са ви необходими непосредствено преди сън или след събуждане. Препоръчително е да си изберете шкафче с поне едно чекмедже. Шкафчето Кико е прекрасен вариант, защото предлага достатъчно място за съхранение, освен това внася рустик чар във вашия интериор, благодарение на елегантния дизайн, изработен от масивна дървесина от манго. Отворените също са вариант - ако държите на такива, снабдете се с кутийки за съхранение на различните видове предмети, за да ги организирате по-добре, според вида и преназначението им. В този случай шкафът Ири е практичният и бюджетен избор, който ще пасне до всяко легло.

д
Снимка: Мебели Виденов

Тези и много други находки за спалня, може да откриете във фиалиалите на Мебели Виденов или на сайта. Със сигурност ще почерпите вдъхновение от дизайните на мебелите и интериорните идеи, показани на изображенията. Развихрете въображението и креативността си и създайте мечтаната спалня още сега!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти