Създадено за Мебели Виденов

Как да се сдобием с мечтания градински кът дори на балкона

Как да се сдобием с мечтания градински кът дори на балкона
Снимка: Мебели Виденов

Пролет е и птичките навън вече пеят по един отличителен начин, който кара душата да мечтае за романтика, а тялото – за изтягане върху красиви мебели и потъване в сладка забрава. Дори и да не живее в огромна къща с ливада и шатра като на арабски шейх, човек си мечтае да има поне едно кътче, в което да се оттегля за релакс и кротки размишления.

Понякога имаме късмет и това кътче е споделеният двор на кооперацията, в която живеем. Друг път – огромната ни тераса, на която, при повече желание, можем дори да вържем кон. Но има и случаи, в които животът ни е отредил малък ъгъл от балкона, вдясно от колелото на детето, инструментите на съпруга и стола, на който спи котката.

Снимка: Мебели Виденов

И въпреки че е почти невидимо с просто око, това място е и нашият спасителен остров през пролетта и лятото. Как да го превърнем в истински фън шуй оазис, оптимизиран за скромните ни нужди – ще разберете в следващите редове.

Като начало, дайте си реална представа с какво разполагате. Това означава, че ако не разполагате с поляна, чийто край се слива с хоризонта, е добре да вземете ролетка и да измерите дължината и широчината на пространството. След това изберете мебелите именно за това пространство, а не за онова, което е във въображението ви. Ориентирайте се към такива с лека конструкция, които можете лесно да вдигате и размествате, и ги подредете с облегалките към стената – така ще са поставени сигурно и можете спокойно да се излягате върху тях. Няма нужда да казваме, че трябва да си ги обзаведете с удобни възглавнички, така че да мигновено да потъвате в релакс. Да знаете, че котките са родени с радар за удобни възглавнички, и често ще се съревновавате с нея за свободно място!

Снимка: Мебели Виденов

Изберете нежни, пастелни или неутрални тонове на мебелите, така че хем да присъстват ненатрапчиво, хем да отиват на цветовете в околния свят, които по това време на годината са доста ярки. Красивите градински кътове винаги са декорирани със семпли цветове, така че природата наоколо да може да изпъкне. Балкон, тераса или градина – това е вашето място за личен ритрийт, направете си го стилно, за да ви е наистина приятно да прекарвате време в него.

Люлка? Разбира се – къде се е видяло кът за отдих без люлка! Тя често се превръща в най-предпочитаното място в градината или на балкона, така че въобще не я мислете. Представете си топла лятна вечер, чаша в ръка, зведи на небето, хубава музика и вие – в люлката. Ако имате нужда от допълнително убеждаване, знайте, че някои люлки могат да бъдат преместени в хола през есента и зимата, и там продължават да допринасят за почивката и уюта ви.

Снимка: Мебели Виденов

Цветя, вазички, аксесоари, свещи, чадъри, малки масички, на които да поставяме изпотени чаши с дайкирита. Всичко това е като черешката на тортата, онези дребни неща, без които малката ни (или голяма) градина няма да е завършена. И отново – изберете си аксесоарите по начин, който да допълва обстановката, без да я претрупва. Не е добра идея да превръщате градинския си кът в претруфен будоар, защото престоят в него ще е обратното на почивка. Вместо това си купете няколко свещи, разположете ги на земята, сложете няколко висящи саксии или друг тип цветя според градината, и това е достатъчно.

Снимка: Мебели Виденов

И накрая, но не по важност. Откъде да се сдобиете с всички тези неща наведнъж? Мебели Виденов и по-точно тяхната секция с градински мебели е дестинацията, към която можете да се отправите още сега, и да изберете най-удобните и подходящи мебели и аксесоари, за да превърнете ъгълчето на балкона или огромната си градина в онзи истински кът за релакс, който заслужавате. И нали помните? Пазете люлката от котката, че само като я види...

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти