Как да организираме аксесоарите си вкъщи

жена дневен
Снимка: Pexels

Каквото и да си говорим, истината е, че ние жените обичаме да се затрупваме с какви ли не неща – чанти, обувки, дрехи, аксесоари и подобни.

Аксесоари като шалчета, обеци, гривни и гердани се събират най-лесно. Повечето пъти бижутата, които си купуваме, не са от благороден метал, съответно струват по-малко и това допълнително ни изкушава да си взимаме щедри количества от тях, дори когато не са ни нужни. Така обаче се получава претрупване. Повечето пъти забравяме дори какво сме купили и се затрупваме с излишни джунджурии.

Затова е най-добре да си отделите няколко часа и да разгледате какво се случва при аксесоарите ви.

Първо съберете всички неща на едно място. Със сигурност сте разхвърляли шалчета на портмантото, в някоя дамска чанта, в гардероба, по закачалките и къде ли още не. За бижутата важи същото.

Съберете всичко на едно място и подложете предметите на внимателна преценка – каквото не ви трябва, просто го изхвърлете или подарете на някоя приятелка. Не се затрупвайте с излишни неща. Най-лошият съветник е гласчето, което ви казва: "Е, до сега не си го слагала това, но все някой ден ще го направиш!“

Не се обграждайте с излишни вещи, така само претрупвате дома си и отнемате от свободното си пространство.

След като сте готови с чистката и сте редуцирали аксесоарите само до тези, които наистина ще ползвате, е време да намерите на всички подходящо място. Под ръка и пред очите ви винаги трябва да са тези вещи, които харесвате най-много. Скриете ли нещо от погледа си, няма как да го ползвате, най-малкото защото ще забравите за него.

аксесоари гардероб шал
Снимка: iStock

Шаловете може да сложите на портмантото в коридора. Със сигурност вече сте го освободили от тежките зимни дрехи и се е отворило място. Друг вариант е да се сдобиете с висока ретро закачалка, на която да окичите всякакви летни якета, шалчета и шапки.

Ако нищо от това не ви устройва, може просто да се оборудвате с една хубава стъклена купа, в която да положите шаловете си. Кой е казал, че във фруктиерите стоят само плодове! Навийте шаловете на кълбо или просто ги оставете сгънати.

При гривните и обеците проблемът е, че в каквато и кутия да ги сложите, те задължително се заплитат едни в други и като се опитате да извадите нещо, повличате след себе си още десет ненужни дрънкулки и губите ценно време в разплитането им. Може просто да приберете на отделни места гривни и обеци или да ги окачите на някоя малка, симпатична статуя-сувенир, още позната като прахосъбирачка. Така хем ще разнообразите и разчупите интериора, хем ще организирате по лесен начин бижутата си.

Винаги може да използвате кутии от подаръци или други подобни и да ги пригодите в кутии за бижута. Още един важен момент е да поддържате веднъж създадените ред и подредба. В противен случай хаосът с много бързи крачки ще се настани отново сред вещите ви.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти