Хюга - познатият уют на душата и дома, който ни обгръща

asda
Снимка: Unsplash

През последната една година „хюга“ успя да завладее не само скандинавските сърца на датчаните, но и на много от вас. Изкуството за спокоен, уютен начин на живот се крие зад думата “hygge”, която е с норвежки произход.

Онази философия на живот, в която на почит са малките, но важни детайли, които правят ежедневието и дома ни пространство на релакс, топлина и удоволствие. Всичко това и oще много други малки щастливи елементи образуват хюга и щастливия начин на живот.

И въпреки че хюга е състояние на духа, то се постига с малки, но изключително важни детайли, на които трябва да обърнем внимание в нашия апартамент, за да се превърне той наистина в дом, а не просто място за живеене.

Първата стъпка може да ви се струва доста скучна, но повярвайте – изключително важна е! За да постигнете хюга, трябва домът да бъде почистен. Да, може би не е нужно да бъде подреден, защото много хора откриват удоволствието и вдъхновението в творческия хаос, но чистотата е нещо, с което никой не прави компромис.

спалня тест легло
Снимка: iStock

След като вече първата стъпка е изпълнена, идва ред на доста по-вълнуващата част – обзавеждането. Всичко, което е меко, пухкаво и носи топлина, може да ви помогне да постигнете хюга у дома. Одеяла, възглавници и всякакви подобни аксесоари ще стоплят не само тялото, но и душата ви. (Да, пухкав и носещ топлина може и да вашият домашен любимец, но малка декоративна възглавничка или мек килим в любимите ви цветове носят бонус хюга точки).

Светлината е друго нещо, което датчаните силно вярват, че може да създаде хюга усещането на спокоен живот – и са напълно прави. Красиви свещи или осветление, което може да контролирате според желанията си, са неща, които ще подарят на дома ви онова приятно усещане, че в краят на деня ще си бъдете вкъщи, където уютът е гарантиран.

Няма една единствена формула, по която да постигнете хюга у дома, затова идват на помощ различните аксесоари, които биха ви накарали да се почувствате комфортно и да се отдадете на пълна наслада вкъщи – за едни това може да е красив сервиз за чаши, в който да пият любимата си топла напитка, за други - декоративни предмети за творческия кът в дома, а за трети това може да са дори уреди, с които да постигнат уют и спокойствие.

хороскоп кафе пролет
Снимка: iStock

Философията на скандинавския начин на уютен и спокоен живот не се крие само в предметите – от значение е и компанията, с която ще споделите това удоволствие. А за да създадете комфорт не само за себе си, но и хората около вас – семейство, деца или пък приятели – е добре да помислите кое е това, което те харесват и искат да имат в дома.

Малките домашни подаръци, които да подарите на любимите си хора, без да е нужно да чакате Коледа или друг специален повод, със сигурност ще донесат хюга усещането у дома ви. Щастието и усмивките на лицата им ще направи дома ви още по-топъл, светъл и уютен.

Хюга е състояние на духа, затова открийте кое е това, което ви кара да се чувствате щастливи у дома, и си го подарете. Радостта от малките неща правят живота и ежедневието ви истински важни. А кое е вашето нещо за пълноценно хюга усещане?

7-те духовни закона за успех и щастие

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти