Създадено за IKEA

Грижата за любимите хора започва от уюта на дома

IKEA
Снимка: Личен архив

Най-голямото щастие? Несъмнено очакването на нов живот в семейството, плод на взаимната обич и желание за дом, пълен с разбирателство, щастливи мигове и малки крачета, които тичат рано сутрин, за да те събудят с прегръдка.

Точно в този вълнуващ момент на очакване и подготовка реших, че е наложително да обърна повече внимание не само на моето здраве, но и на здравето на цялото семейство. Докато малкият човек все още расте в мен, осъзнавам все повече от какво съществено значение е здравословното и осъзнато хранене, спокойствието и домашната храна.

IKEA
Снимка: Личен архив

Признавам, че в забързаното ежедневие и вечното тичане по оста вкъщи-работа-задачи-вкъщи невинаги остава време за готвене на полезни ястия, но пък къде пише, че здравословното означава задължително бавно и сложно? Пред пакетираните ястия или поръчките на готова храна сега със сигурност предпочитам една бърза зеленчукова яхния, картофена крем супа или плодова салата.

Точно с тази мисъл IKEA са създали и новата си серия UPPFYLLD, която успява да съчетае стремежа към по-целесъобразен и устойчив начин на живот и изграждането на здравословни навици в бъдещите поколения.

IKEA
Снимка: Личен архив

С новите им кухненски приспособления успявам за нула време да обеля зеленчуците за вечеря или да си нарежа една ябълка, като се прибера изморена от работа. Резачките за плодове определено са ми фаворит, докато се опитвам да приемам повече витамини от свежи продукти по време на бременността, а с рендето с контейнер приготвям бързо и без излишно цапане любимата си зимна салата от цвекло и моркови.

Всички уреди от серията UPPFYLLD са леки, удобни и пестят енергия, а най-хубавото е, че са невероятно компактни и се събират един в друг, така че заемат минимално място в кухнята. Те са изработени от полипропиленова пластмаса и неръждаема стомана, което ги прави супер устойчиви и мога да ги мия дори в съдомиялната.

В секция Вдъхновение на сайта на ИКЕА наистина се вдъхнових от практичните решения на семейство от три поколения, което въпреки натовареността си, намира време за здравословна домашно приготвена храна. За да се вдъхновите и вие, да научите някой трик как да създадете уютен и практичен дом, разгледайте секция Вдъхновение.

IKEA
Снимка: Личен архив

Така докато похвапвам любимите си ястия, няма как да не призная, че изпитвам солидна доза удовлетворение и спокойствие - от направения осъзнат избор за здравето на един малък човек, който расте в мен и когото нямам търпение да видя и прегърна. Силно се надявам да успеем да предадем тези полезни навици и на най-малкия член на нашето семейство, за когото се стараем да се грижим още преди да се е появил.

И съм сигурна, че положените днес усилия, ще ни се отплатят утре.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти