Създадено за Toshiba

Есенцията на японската традиция, пренесена в съвременния интериор

d
Снимка: iStock/ Getty images/ Freepik

Когато четем за дзен минимализъм в интериора, правим асоциация с топлината на ненатрапчивите форми и с меките линии на прохладния домашен уют. Мисълта ни се пренася в Япония, чиято култура и архитектурни традиции до днес следват вековните обичаи и ритуали, посветени на хармоничния живот – без нищо излишно, в унисон с природата, чистотата и съвършенството на обикновеното. 

Като дизайнерска концепция дзен минимализмът се характеризира с непринуденост и простота. Води началото си от древната японска архитектура и начина, по който тя успява да свърже дома с природата - естественият животворен източник на щастие. 

Японските архитекти отварят домовете за светлината на слънчевите лъчи, използвайки така наречените Shoji.

ж
Снимка: iStock/ Getty images/ Freepik

Shoji е уред за разделяне на врати, прозорци или стаи. Изработен е от дърво и е облицован с хартия. Японците използват и ръчно-тъкани сламени рогозки Tatami, които поставят върху подовата настилка. Рогозките Tatami служат за поддържането на топлина през студените месеци, както и за охлаждане през горещия и влажен летен сезон. Ваните им носят името Ofuro, произведени са от естествени материали и често са с диаметър само 1,3 м. Инсталирани са така, че да създадат усещането за повече пространство в малките японски бани.

Съвременните домове познават значението, уюта и шика на друга екзотична японска дума – Haori. Това е японско палто с дължина до или под бедрото, което се носи върху традиционното кимоно. През 1800 г. гейшите на Фукагава го превръщат в модерен аксесоар и за мъже, и за жени, а инженерите на Toshiba избраха Haori за име на инверторни климатици от ново поколение, съчетаващи в себе си философията на дзен минимализма, изтънчената естетика и най-напредналите японски технологии.

a
Снимка: Toshiba

Климатиците Haori се сливат с интериора на дома и го превръщат в оазис както през лятото, така и през зимата. Те разполагат с текстилен панел в различни цветове, за да може да се съчетае перфектно със стаи във всякакви нюанси и цветови решения. Haori моделът позволява направата на дизайн на преден панел по собствен вкус и предпочитания и те превръща в дизайнер на своя климатик.

Индивидуалният избор на цвят според предпочитанията на всеки клиент и интериора на всяка стая го прави още по-привлекателен. Ненатрапчивата и стилна форма на вътрешното тяло на климатика превръща Haori в модерна и елегантна декорация с безкрайно много ползи, която носи отпечатъка на японската традиция и естетика за устойчиво развитие.

Климатиците Haori притежават най-високият енергиен клас A +++ за охлаждане и отопление. Те имат много ниска консумация на енергия при всякакви работни условия. Филтърът Ultra-Pure осигурява чист въздух без прах, миризми и микроорганизми, улавяйки до 94% от най-фините частици с диаметър по-голям от 2,5 микрометра.

a
Снимка: Toshiba

Иновативното покритие Magic Coil създава хлъзгава повърхност, която пречи на залепването на мръсотия върху топлообменника и гарантира ежедневна чистота, без натрупване на влага и плесен и с много по редки интервали на почистване. Характерен с минималния шум, който „издава", то присъствието му е почти невидимо за притежателите му. Типично по японски, със стил и класа, Haori съумява да присъства в дома по елегантен и ненатрапчив начин, докато поддържа комфорт във всеки дом.

Климатиците Haori са съвременният японски прочит за живот с уважение към природата и в унисон с човешката потребност от красота и хармония. Продуктът беше отличен на тазгодишните награди iF DESIGN AWARD в категорията „Продуктов дизайн“. Това потвърди ангажимента на Toshiba към високото качество и високите стандарти в дизайна.

Haori пренася есенцията на японския минимализъм в модерното настояще по тих, устойчив и ефективен начин и превръща дома в комфортно дзен пространство за релаксация, наслада и чисто удоволствие. 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти