Да украсим дома си за Коледа

Да украсим дома си за Коледа
Снимка: Thinkstock

Декември месец е на прага ни, както и Коледа и Нова година.

Може би вече ви е направило впечатление, че почти няма магазин, който да не се е потопил в коледни декорации. Това означава, че и на вас ви е време да преобразите дома си.

Извадете миналогодишната украса и вижте дали тя все още може да ви свърши работа. Ако пък сте решили да купите нова, то това ви дава възможността да изберете тематичен цвят, който да преобладава в къщата.

На пазара се предлагат всевъзможни видове коледни играчки и украси. Бялото, златистото, червеното и лилавото са особено застъпени, но вие може да изберете цвят, който ще пасва по перфектен начин с целия интериор на дома ви.

Що се отнася до това какво точно да вземете, то никога няма да сбъркате, ако се заредите с гирлянди и лампички.

Специално гирляндите са чудесно и лесно решение за празничния интериор, не само заради красотата си, но и заради своята гъвкавост – те могат да се направят от свежи елхови клончета, от готова декорация и дори от плодове.

Предлагаме ви следните идеи за празничния интериор:

Луксозни гирлянди с панделка
Вплетете свежи зелени клончета в гирлянда и декорирайте с широка панделка в ярък цвят. Така получената декорация може да се използва за стълбището или парапета.

Решение за кухнята
Когато украсявате дома си за празниците, не трябва да забравяте и кухнята – помещението, в което също прекарвате немалко време. Можете например да "рамкирате" кухненския прозорец със семпъл гирлянд от свежи клончета, декорирани с червени плодчета или панделка. Задължително сложете тропически плодове като мандарини, лимони и портокали, тъй като силната им и приятна миризма ще освежи кухнята.

Обвити в светлина
Не забравяйте за лампичките! !Те придават невероятен празничен ефект и настроение на цялата къща. Може да ги сложите не само на елхата, но и да украсите рамките на прозорците с тях или корнизите на пердетата.

Цитруси и лимонови листа
Една доста нестандартна, но пък много свежа празнична украса – гирлянди от цитрусови плодове и свежи листа. Така получените гирлянди са не само красиви, но и ароматни, а и плодовете могат да се изядат веднага след празниците.

Гирлянди от панделки
Използвайте обикновени панделки за украса, вместо лъскави гирлянди. Развихрете въображението си и действайте смело. Към тях може да добавите и шишарки - те носят духа на зимата.

Свежите борови клонки могат също да послужат като чудесна украса за дома. Просто ги сложете на определени места в къщата, вързани с червена панделка. Единственият им недостатък е, че се ронят иглички от тях и така създават излишна домакинска работа.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти