Създадено за Rowenta

Да чистим като професионалисти у дома

а
Снимка: Rowenta

Случвало ли ви се е да застанете с прахосмукачка и моп в ръка в средата на хола и да не знаете откъде да започнете чистенето?

Дали да минете само подовете или пък да минете фаянса с парочистачка? Какво да правите с прозорците? Дали да ги започвате изобщо или да повикате фирма?

Чистенето не е нито проста, нито лесна работа, но ако подредите всички задачи и се снабдите с правилните почистващи уреди, без много усилия ще постигнете резултати като след почистваща фирма.

Три нива на хигиена

а
Снимка: Rowenta

Можем условно да разделим чистенето на три нива - прахосмучене, измиване и почистване с пара.

Прахосмученето премахва големите замърсявания и праха, но не се справя с петната от течности. Измиването с вода премахва не само петната, но и най-малките прашинки, избягали от четката на прахосмукачката.

Най-щателното почистване е с пара. Дори можем да говорим за дезинфекция на повърхностите, защото високата температура на парата убива до 99.9% от микробите и бактериите.

Високата температура на парата помага и за справяне с най-упоритите замърсявания по котлоните на печката и фурната, в санитарните помещения и по пода.

Два подхода в чистенето

а
Снимка: Rowenta

Можем да разделим чистещите хора на два вида - ежедневно почистващи и ударно почистващи. Ежедневно почистващите посвещават всеки ден по десетина минути за подреждане и бързо почистване на повърхностите и като цяло се радват на чист и спретнат дом.

Тъй като обаче чистят всеки ден, рядко им остава време за основно почистване на труднодостъпни места като горната част на гардеробите и прозорците, например.

Ударно чистещите са онези, които посвещават цялата събота или неделя на чистенето на дома и го "овършават" от пода до тавана. Те сякаш събират сили през цялата седмица и в деня за чистене са просто неудържими. Ако ги гледате, ще ви се стори, че имат поне 4 ръце.

Те постигат отлични резултати, но с цената на огромна умора и нетраен резултат - още във вторник - печката отново е за чистене, и по пода вече има трохи. Ударночистещите обаче никак не обичат да вадят прахосмукачката в работен ден и трябва да чакат чак до събота, за да видят дома си отново почистен.

Един комбиниран уред

След всичко изброено дотук вероятно ви се струва, че ви трябва отделна стая само за почистващите уреди - прахосмукачка, моп и кофа, парочистачка за пода, ръчна парочистачка, за да може да стигате до всички ъгълчета… трябва ви и допълнително време в денонощието, например 36 часа, за да успеете да минете всички повърхности с всички уреди.

Спокойно, нужен ви е само един уред - Rowenta Clean & Steam Multi. Той отговаря на  нуждите на всички чистофайници, без значение какъв стил на почистване предпочитат - ежедневно или ударно.

Уредът работи едновременно и като прахосмукачка,  и като парочистачка, и като ръчна парочистачка, за да свършите с почистването три пъти по-бързо. Само с няколко движения подът ще бъде почистен от фин прах до по-едри частици, измит и дезинфекциран.

Допълнителните приставки към вградената ръчна парочистачка идват на помощ когато трябва да се измият прозорците, фурната, фугите в банята, санитарията, огледалата или да се освежат завесите/дамаските. Оцветени са в различни цветове, за да имате за всяко помещение различна четка, както е редно да се направи и при професионалното почистване.

Нула препарати

Когато работите с такъв многофункционален уред, нуждата от препарати изчезва, защото вече няма петна и микроби, които да ви се опрат. Така домът ви ще е чист по един наистина екологичносъобразен начин, без химикали и без риск от алергии за вас, децата и домашните ви любимци - само с 3 в 1 прахосмукачката с пара Rowenta Clean & Steam Multi.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти