Създадено за Мебели Виденов

Антрето - начин на употреба

Антрето - начин на употреба
Снимка: Videnov

Докато търсехме информация за етимологията на „антре“, се появи следното определение: „Антрето е визитната картичка на онези, които живеят вътре, пред онези, които идват отвън.“ Думата има френски произход и означава „вход“. Каква магия и очарование има в символиката на входа, но и някаква досада и ординарност, когато става дума за интериора на повечето антрета в стандартните апартаменти.

Обикновено антрето е тъмно помещение, без естествен източник на светлина, в което ние и гостите ни прекарваме не много време, и се използва предимно като транзитен участък от жилището, който ни свързва с отделните стаи. И все пак то наистина е визитката на дома, границата между външния и вътрешния ни свят, мястото, от което започва най-сладкото усещане, наречено „вкъщи“.

Обзавеждането на антрето до голяма степен зависи от неговата квадратура, но и тесните, и просторните антрета имат потенциала да се превърнат в уютни помещения, носещи комфорт и щипка уникалност. Като начало е добре да изберем светли нюанси латекс за стените и мебелите, които да ни зареждат със спокойствие и домашна атмосфера.

Практичните шкафове в антрето са необходимост. Те не само променят цялостния облик на коридора, но и организират хаоса, с който не рядко се прибираме – якета, шапки и шалове, раници, чанти и чадъри. Върху шкафовете тип „портманто“ е предвидено място, на което да оставим ключовете, така че да не ги търсим с часове преди следващото ни излизане. Във „Фигаро“ от Мебели Виденов можем да подредим всичко. Портмантото е с открити етажерки и затворени части, а цветът му е светъл и освежаващ.

D
Снимка: Videnov

Всяко антре се нуждае от стенна закачалка, на която да окачваме най-често използваните сезонни връхни дрехи. Стенните закачалки са не само практични, но заемат малко място и са подходящи за тесни антрета с лимитирано пространство.  Добър вариант е закачалката „Линеа“ от Мебели Виденов. Тя е компактна, което я прави чудесно решение за по-малки помещения.

D
Снимка: Videnov

Друг задължителен елемент от обзавеждането на коридора е огледалото. Разбира се, че имаме нужда от огледало, което да даде финално одобрение на тоалета, прическата и грима, преди да излезем от дома. Изборът на модел е голям и зависи от вкуса и предпочитанията ни. Ако искаме голямо и ненатрапчиво огледало, избираме варианта „Бланко А“ от Мебели Виденов.

D
Снимка: Videnov

Ако предпочитаме да поставим огледало, от което да имаме не само рационални ползи, но и желаем да използваме като декоративен аксесоар, който да персонализира и внесе повече оригиналност в обзавеждането на антрето, можем да се спрем на огледало с модерна и авангардна форма, което няма да остане незабелязано от гостите ни.

Мебели Виденов е българската фирма за обзавеждане на дома, която ще превърне всяко антре в нещо далеч по-интересно, удобно и атрактивно от обикновен транзитен коридор между стаите в жилището. Компанията предлага богато разнообразие от качествени и модерни мебели на конкурентни цени. На videnov.bg можем да разгледаме и различни декорации със съвременен дизайн, които ще прибавят лукс, настроение и цвят в антрето, за да бъде входът на дома наистина неподражаем. Като името ни върху визитна картичка.   

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти