Създадено за Мебели Виденов

4 вдъхновяващи съвета за по-уютна всекидневна

d
Снимка: iStock/ Getty images/ Freepik

Ако домът имаше сърце, то щеше да е в дневната. Тази мултифункционална стая е мястото, където си почивате на дивана след дългия работен ден, водите вълнуващи разговори с близките си за големия свят навън и още по-големия свят вътре във вас, празнувате с приятели, гледате телевизия, играете с децата на дженга или туистър или просто си лежите върху мекия килим, докато домашният любимец нетърпеливо ви побутва с лапа, напомняйки, че е време за вечеря.

Когато дойде време за обзавеждане или реновация на дневната, има няколко неща, с които е нужно да се съобразите, за направите помещението по-уютно и по-удобно.

Вашият личен лайфстайл трябва да е водещ при обзавеждане на всекидневната. Дали предпочитате вечерите пред телевизора или с книга в ръка е решаващо при избора на правилната за вас мека мебел и холна секция. Дали обичате големите компании или търсите усамотението е от значение, за да заложите на правилната аранжировка, конфигурации и материи. За практикуващите йога или пилатес всекидневната може да се превърне в мястото за дълги и релаксиращи практики, но всичко това трябва да премислите предварително, преди да започнете с обзавеждането и купуването на мебели и аксесоари.

Размерът на стаята е ключов при избора на меката мебел. Ако е дошъл момент за смяна на стария огромен диван, мислете да го замените с по-малък в комплект с канапе или с добавка табуретка. Оставете повече свободно пространство и не препълвайте помещението с нищо излишно и тежко. Това ще ви даде усещането за простор и лекота. Същото се отнася и за холните секции – разчупените конфигурации, олекотените форми и съвременните дизайнерски решения не само ще освежат облика на дневната ви, но и ще отворят място за нови усещания и преживявания.

d
Снимка: iStock/ Getty images/ Freepikd

Цветовата гама на мебелите и аксесоарите трябва да е съобразена с останалите цветове – на подовите повърхности и на стените. Това не означава непременно да изберете все неутрални палитри. Канапето и фотьойлът могат да са в тревисто зелено, морско синьо, цвят „горчица“ или кадифено кафяво. Разбира се, в хармоничен контраст с пастелните тонове на стените и във функционална хармония с модернистичните решения за холна и помощни маси. Цветовете, материите и формите трябва да са координирани помежду си, за да бъде по-приятен и по-комфортен всеки миг, прекаран във всекидневната. 

d
Снимка: iStock/ Getty images/ Freepik

Мислете дългосрочно, когато обзавеждате и реновирате дневната. Това означава да търсите качеството, което ще осигури по-дълъг живот на мебелите ви, повече безгрижие за вас, а и в крайна сметка ще ви излезе по-евтино. Мебели Виденов са българската марка, която предлага богато разнообразие от мека мебел и секции за обзавеждане на дневната.  Качествени материали и изработка, съвременни и креативни дизайнерски решения, модели с различни стилове –  всички разработени, за да задоволят взискателния и капризен вкус на клиентите и да донесат повече комфорт и уют в българските домове. В момента артикулите за обзавеждане на дневната в онлайн магазина на мебели Виденов са с промоционални отстъпки от 40%, които важат както за меката мебел, така и за холните секции и гарнитури.

За финален щрих при декорацията на дневната Мебели Виденов създадоха и категорията Деко зона. В нея са селектирани аксесоари за дома като осветителни тела, картини, декоративни възглавници, свещи, часовници и статуетки, които ще придадат завършеност на всяка реновация и ще изпълнят дневната с повече красота, неповторим маниер и чар.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти