3 технологии от бъдещето, които днес може да имате в собствения си дом

3 технологии от бъдещето, които днес може да имате в собствения си дом
Снимка: iStock

Помните ли онези футуристични анимации от детството ни, в които героите се придвижваха с летящи коли? Е, днес все още такава машина няма, но голяма част от уредите, които някога са ни звучали като абсолютна фантазия, вече са не просто реалност, а достъпен партньор в ежедневието. Днес ще ви разкрием и кои са най-популярните сред тях.

Умен дом
Благодарение на съвременните технологии, вложени в модерните електроуреди и приложения, може да включвате и изключвате всяко устройство у дома, където и да се намирате. Ако се обзаведете с подходящите уреди, ще ви е необходима само стабилна Wi-Fi връзка, за да настроите на приятни градуси климатика, преди да се приберете след цял ден в капана на градската жега. А ако по телевизията дават нещо интересно, докато сте на работа, съвсем спокойно ще може да го запишете само с няколко клика на смартфона.

f
Снимка: iStock

Интерактивна телевизия
След като заговорихме за телевизия, няма как да не споменем тази технология, която на практика реализира детската мечта на милиони днес възрастни хора - да превъртаме телевизионните канали, за да решаваме сами какво, кога и по колко пъти да гледаме. Още по-добрата новина е, че услугата се предлага от все повече оператори и у нас, давайки възможност сами да бъдете програмни директори на свободното си време пред телевизора.

f
Снимка: iStock

Прахосмукачка робот
Освен ако не сте Моника от сериала “Приятели”, едва ли изпитвате особено удоволствие от работата с прахосмукачка. Да, крайният резултат е уютен и чист дом, но процесът до достигането му е изпълнен с безвъзвратно загубено свободно време. Добрата новина е, че съвременните технологии също не обичат да си губят времето и затова създадоха роботизирани прахосмукачки, които вършат буквално цялата работа вместо вас. Симпатичните уреди притежават завиден интелект, благодарение на който почистват до блясък, като заобикалят всяко препятствие, без да издават излишен шум - за да се наслаждавате на наистина спокойно свободно време, лишено от досадни задължения.

f
Снимка: iStock

Светът се променя с всяка изминала минута, а ние не трябва да му оставаме длъжни. Не се страхувайте от технологиите на бъдещето, а смело ги превърнете в свое настояще, за да се радвате на истински качествен живот.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти