За закуска - баница със спанак

Не каква да е баница, а тънка

За закуска - баница със спанак
Снимка: Thinkstock
1 от общо 1 гласа

Продукти:
около 1/2 пакет фини точени кори

За плънката:
около 300-350 грама спанак
100 грама извара
4 яйца
60-70 грама сирене
1 глава кромид лук
половин връзка пресен чесън
половин връзка пресен лук
черен пипер
сол на вкус
олио

Приготвяне:
В тиган с мазнина задушете двата вида лук и чесъна. Измийте спанака и го прибавете и него към тях за кратко, докато омекне.
Не прекалявайте с термичната обработка, трябва да си остане зелен.

Ако се е отделила много вода, излейте я, за да не стане много течна плънката.
След като изстине спанакът, добавете всички останали съставки за плънката и разбъркайте. Намажете си тава с олио и сложете 2 кори като основа на дъното.

После намазвайте леко по една кора от останалите с олио, слагайте плънка и навивайте на руло и подреждайте до получаване на вита баница.

По желание можете накрая да накъсате една кора и да я разпръснете най-отгоре. Така става по-хрупкава баницата.

Полейте баницата с мазнина и я изпечете до готовност в предварително загрята на 200 градуса фурна. С боза или айран ще я консумирате няма такова голямо значение, но гарантирано ще си оближете пръстите.

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти