Въздушни хлебчета

Лесна рецепта

1 от общо 1 гласа

Необходими продукти:

1 яйце
5 грама суха мая
1 супена лъжица олио
3 супени лъжици зехтин
2 чаени чаши брашно
1 чаена лъжичка захар
1 чаена лъжичка сол
1 чаена лъжичка чубрица
Половин чаена чаша настърган кашкавал
Връзка магданоз
200мл прясно мляко 

Начин на приготвяне:

Както виждате започваме с купа, в която изсипваме брашното, като го пресяваме. Към него добавяме яйцето, солта, захарта и олиото. След това започваме да го бъркаме, а когато се сгъсти, към него добавяме настъргания кашкавал. След това го омесваме добре, докато кашкавалът се разпредели равномерно из цялото тесто. 

След това намазваме купата, в която го замесихме с малко олио и го оставяме в нея да втасва, докато удвои размера си, като го покриваме с домакинско фолио. Много е важно, за да втаса добре, да не е на студено. Ако кухнята ви е по-хладна, един лесен трик е да го оставите върху хладилника или пералнята, ако тя работи.

В това време нарязваме на ситно магданоза и го изсипваме в паничка, в която сме налели и зехтина. Преди да разбъркаме добре, добавяме и чубрицата. Както може би виждате, освен магданоз, ние добавихме и нарязан пресен лук, но това е по желание.

След като тестото втаса, го нарязваме на равни части с размер малко по-голям от топче за пинг-понг. Нарязаните парчета оформяме като топки и овалваме в зехтина и магданоза. След това ги нареждаме в тавичка, като не е проблем да са едно до друго или даже едно върху друго.
Когато ги наредим, ги покриваме с фолио и отново ги оставяме да втасват за около 50-60 минути, или докато отново си удвоят размера.

Махаме фолиото и ги пъхаме в предварително загрятата на 190 градуса фурна за около 30-35 градуса фурна. Изчакайте ги да изстинат, преди даги опитате. Да ви е сладко!

Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>

Прочетете още:

Хляб с вино и орехи

Царевичен хляб с маслини за закуска

Диета със сандвичи

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти