Солен кекс с кашкавал и пушено пиле

Вкус, който няма да забравите

3 от общо 6 гласа
65 мин.
Необходими продукти

кашкавал - 100 гр 

пушено пилешко бутче или филе - 100 гр  

брашно - 200 гр  

яйца - 3 бр 

прясно мляко - 120 мл 

олио - 100 мл  

бакпулвер - 1 ч.л.

кимион на зърна - 1 ч.л. 

сол на вкус

черен пипер на вкус

Знаете ли кое прави този солен кекс с кашкавал и пушено пиле по-различен от всички солени кексове, които сте опитвали досега? Не, не е пушеното пиле. Тайната са зрънцата кимион, само една чаена лъжичка, а дават вкус, който никога няма да забравите. Това е подправка, който обичайно ползваме за месото и най-вече за кайма и колбаси. От Mate Kitchen обичат да го добавят и в солени печива. Стават несравними, а вкусът е от онези, които не просто помните, но и търсите и ви липсва. Опитайте този солен кекс с кашкавал и пушено пиле, но и пълнозърнест хляб с цели зрънца кимион, най-обикновени соленки или питка. Ще останете приятно изненадани.

Обичайно соленият кекс е рецепта за почивните дни, когато разчистваме хладилника и приготвяме нещо от остатъците. Затова ако планирате ястие или салата с пушено пиле и знаете, че няма да ползвате цялото купено количество, не се чудете какво да правите с него. Забъркайте си кекс. За закуска е чудесен, за следобедна закуска също, но специфичният му вкус го прави подходящ и за солено предястие. Със сигурност ще е изненадващо и различно. Нарежете го на хапки или на тънки филийки, които дори можете да запечете на грил тиган, съветват още от Mate Kitchen.

Единствената ни препоръка, когато приготвяте рецептата, е да печете на тънък пласт, за да се получи тази хубава пореста структура и кексът да не остане глетав.

Начин на приготвяне:

1. Настържете кашкавала, а пушеното пиле нарежете на малки кубчета.

2. Смесете брашното с бакпулвера.

3. Разбийте заедно яйцата, олиото и хладното прясно мляко. Постепенно прибавете брашното с бакпулвера в него. Накрая прибавете кашкавала, месото, солта, черния пипер и кимиона.

4. Изсипете готовото тесто в намазнена и набрашнена форма и го изпечете в предварително загрята на 180 градуса фурна до готовност – около 45 минути.

5. Изчакайте да се охлади, нарежете го на филийки и го поднесете с айрян.

Внимание: Съдържа яйца, което може да предизвика алергични реакции.
Внимание: Съдържа кашкавал, което може да предизвика алергични реакции.
Внимание: Съдържа брашно, което може да предизвика алергични реакции.
Внимание: Съдържа прясно мляко, което може да предизвика алергични реакции.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти