Ръжено-пшенични гевречета

Време e за вкусна закуска

Ръжено-пшенични гевречета
Снимка: netinfo
0 от общо 0 гласа

Необходими продукти:
2 и 1/2 ч.ч. бяло брашно
2 ч.ч. ръжено брашно
60 г краве масло
2 с.л. настърган пармезан
1 кубче прясна мая
1 и 1/2 ч.ч. хладка вода
1 ч.л. захар
2 ч.л. морска сол
зехтин

За намазване на гевречетата:
1 жълтък, разбит с малко вода
морска сол за поръсване

Начин на приготвяне:
Смесете водата, солта, захарта и маята и ги оставете 15 минути настрана. После добавете мекото краве масло, пармезана и двата вида брашно. Омесете много меко тесто, направете го на топка, намажете я със зехтин и оставете тестото загънато да си почине 1 час.

Загрейте фурната на 220 градуса. Подгответе си една голяма тава и покрийте дъното ѝ с хартия за печене.

Самите гевречета се правят като разточите малко тесто на дълга пръчица, после я оформете като буквата U и усучете двата края веднъж и после ги сложете върху кръга, който се получава. Намажете гевречетата с малко жълтък, поръсете ги с морска сол и ги печете около 12-13 минути.

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти