Питки с моцарела

Български питки, които добре си партнират с италианско сирене

Питки с моцарела
Снимка: 24kitchen
0 от общо 0 гласа
Необходими продукти

850 г брашно
430 г кисело мляко
2 яйца (размер M)
20 г жива мая
20 г сол
1 щипка захар
85 г краве масло
250 г сирене „Моцарела”
1 яйце за намазване
брашно за поръсване и разточване

Начин на приготвяне:

Маята се разтваря в малко топла вода заедно със захарта. Оставя се да шупне.

В купа се поставя брашното, добавя се солта, прави се кладенче, в което се слагат шупналата мая, разбитите яйца, кисело мляко и разтопеното масло.

Разбърква се с дървена лъжица, прехвърля се на плота и се замесва меко, еластично тесто.

Правят се 6 питки и се оставят да втасат за около 1 час в набрашнена тава, като се поръсват с брашно и се покриват с кърпа.

След това питките се притискат навътре леко, да се получи кладенче, и в него се слага накъсаната моцарела. Ръбчето на питките се намазва с разбито яйце.

Слагат се в 2 тави със силиконови килими. Пекат в загрята на 180 градуса фурна с вентилатор, за 25 минути.

Вижте още идеи за закуска:

Най-бързите сиренки
Соленки с крема сирене
Ароматни соленки
Какво има за закуска
Бързи и вкусни идеи за сутрешна закуска

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти