Мъфини с праз, лук и кашкавал

Чудесна рецепта с остатъци

0 от общо 0 гласа
70 мин.
Необходими продукти

брашно - 250 гр 

кашкавал - 100 гр  

прясно мляко - 100 мл  

олио - 130 мл 

яйца - 2 бр 

праз - 1 стрък 

сол - 1/2 ч.л.

бакпулвер - 1 ч.л.

сода бикарбонат - 1 ч.л. 

чубрица - 1 ч.л. 

Ако търсите нещо удивително вкусно за вашата следваща закуска, нашите мъфини с праз и кашкавал са точният избор. Малко сутрешно удоволствие, което да зададе правилния тон на деня. Пухкави и леки, сладникави от праза, с намек за пикантност от чубрицата, сочни от топлия, разтапящ се кашкавал. Не чакайте да изстинат. Насладете се на кадифената им текстура с голяма чаша чай или кафе.

С тази рецепта на Mate Kitchen няма да се чудите какво да правите с останалия стрък праз и парчето съхнещ кашкавал в хладилника. Дайте им нов живот, за да се насладите на живота по нов, вкусен начин.

Готвенето с остатъци, както неведнъж сме казвали, е удовлетворяващо по много начини. Първо, защото употребявате пълноценно хранителните продукти и не изхвърляте. Второ, защото от неугледни понякога съставки се получават изненадващо апетитни кулинарни творения. Трето, защото стимулирате въображението си и то ви се отплаща подобаващо. И имате усещането, че ви излиза евтино, дори без пари, защото ополозотворявате това, което вече сте отписали и мислено пратили в коша.

Буквално един стрък праз, по-малко от чаша мляко, парче кашкавал и две яйца са основните продукти тук. Може да използвате всяко жълто сирене, което е останало неизядено. Ако сте имали гости и са останали нарязани парчета кашкавал с изсъхнали ръбчета, съживете ги в тези примамливи мъфини с праз и кашкавал. За около час ще бъдат готови, гарантират от Mate Kitchen.

Докато всички си хапват с удоволствие, вие мислено ще се потупате по рамото. А ние ще ви благодарим, че спасихте храната от боклука.

Начин на приготвяне:

 

1. Нарежете праза на ситно, сложете го в купа и го претрийте със сол, за да омекне. Подправете с чубрица.

2. В друга купа разбийте яйцата и към тях постепенно прибавете прясното мляко на тънка струя, олиото на тънка струя, бакпулвера и солта. Към тази хомогенна смес прибавете брашното на порции и бъркайте докато се получи рядко тесто без бучки.

3. При така полученото тесто сипете праза и настъргания кашкавал. Разбъркайте добре и разпределете тестото в тава за мъфини (12 броя). Във всяко от гнездата сложете хартиени подложки.

4. Печете в предварително загрята на 180 гр фурна до златист загар и суха клечка.

Внимание: Съдържа яйца, което може да предизвика алергични реакции.

Внимание: Съдържа кашкавал, което може да предизвика алергични реакции.

Внимание: Съдържа брашно, което може да предизвика алергични реакции.

Внимание: Съдържа прясно мляко, което може да предизвика алергични реакции.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти