Месена питка

Подканващ вкус и аромат

Месена питка
Снимка: netinfo
3 от общо 2 гласа

Необходими продукти:
около 1 кг брашно и още малко за доомесване
500 мл топла вода
1 и 1/ 3 чаена лъжичка захар
1/4 супена лъжица сол
2 супени лъжици олио
10 г суха мая
1 яйце, разбито
100 г сирене, натрошено
50 г масло със стайна температура, нарязано на малки парченца
чубрица

Начин на приготвяне:
Пресейте брашното в купа и направете кладенче. В него изсипете солта, захарта, олиото, водата и маята. Замесете меко и еластично тесто. 
Сложете го да втаса за около 1 час в намаслена купа на топло, докато удвои обема си.

Разделете тестото на 3 части. Разточете леко първата на правоъгълник с размери приблизително 20х30 см. Поръсете я с 1/2 от маслото и 1/2 от сиренето. Разточете втората част от тестото по същия начин, положете я върху първата кора и леко с точилката ги притиснете една към друга.

Поръсете с остатъка от сиренето и маслото. След това разточете и третата част от тестото и го положете върху другите две. Завийте корите на руло и го нарежете на парчета с размери около 3–4 см. Подредете ги в тавичка, постлана с хартия за печене.

Намажете малките питки с разбито яйце и отгоре ги поръсете с чубрица. Сложете ги в студена фурна и я включете на 200 градуса. Печете ги около 30–40 минути.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти