Кифлички калцоне

С плънка от кайма

Кифлички калцоне
Снимка: Vkusnoteka.bg
0 от общо 0 гласа

Необходими продукти за 40 бр. кифлички:

Продукти за шупване на маята:

1/2 кубче мая
1 ч.л. захар
1 ч.л. сол
50 мл. топла вода
3 с.л. брашно

продукти за тестото:

700 г. брашно
125 мл. топло мляко
125 мл. топла вода
150 мл. олио

продукти за плънката:

400 г. кайма смес
1 глава лук
3 скилидки чесън
100 г. зелени маслини
2 домата
100 г. кашкавал
1/2 ч.л. кимион
1/2 ч.л. ронена чубрица
червен пипер
черен пипер
сол
зехтин

продукти за украса:
1 яйце
чубрица

Начин на приготвяне:
Сложете продуктите за шупване на маята в малка купа. Разбъркайте добре, покрийте съда с фолио и увийте в кърпа. Сложете купата на топло, докато шупне маята и удвои обема си. През това време си пригответе плънката. 

Нарежете на ситно лука и чесъна и ги задушете в зехтина до омекване. Добавете каймата. Подправете с подправките. Нарежете на кубчета маслините и кашкавала. Обелете и нарежете на кубчета конкасе доматите и добавете всичко при каймата. Гответе каймата до готовност и докато изври водата от доматите.

Отстранете от котлона. Сипете 700 гр. брашно в дълбока купа. Направете кладенче и сипете в него шупналата смес. Добавете топлото мляко, топлата вода и олиото и разбъркайте с ръка. След няколко минути месене ще имате чудесно пухкаво тесто. Покрийте го с фолио и кърпа и го оставете на топло да втаса за около 20 минути. 

Включете фурната да загрее на 220 градуса. Махнете кърпата и разделете тестото на 5 топки. Всяка топка разточете на тънка кръгла кора. Разрежете я с помощта на нож за тесто на 8 триъгълника. Поставете малко от плънката в широкия край на всеки триъгълник. Леко загънете отстрани ъгълчетата, за да не изтече плънката и навийте на кифличка. По същия начин навийте всички кифлички.

Подредете ги в тава, покрита с хартия за печене и намажете с яйце. Поръсете с чубрица за красота. Изпечете кифличките за 15 минути до порозовяване. През това време пригответе втората тава с кифлички за печене. Общо излизат 3 тави. 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти