Бързи мекици без втасване

Идеалната закуска от детството

2.8 от общо 15 гласа
40 мин.
Необходими продукти

брашно - 500 гр 

суха мая - 1 пакетче 

захар - 3 с.л.  

олио - 3 с.л. 

винен оцет - 1 супена лъжица  

сода бикарбонат - 1/2 ч.л. 

сол - 1 ч.л.

вода хладка - 350 мл

олио за пържене 

Наистина са бързи тези бързи мекици без втасване. Замесвате тестото и пържите веднага. След има-няма един час всички вече ще са около масата и ще хапват с удоволствие, обещават от Mate Kitchen. Няма да се чува даже звук, единствено подрънкването на лъжичките в купичките със сладко. Нали се сещате – тишината, родена от вкусната храна.

Втасването всъщност е това, което прави приготвянето на мекици да изглежда сложно и отказва много жени от тази традиционна нашенска закуска. Но и за това има решение. Единият вариант е да замесите тестото от вечерта и да го оставите да втаса на стайна температура или в хладилник. Другият е да си спестите това усилие и да си направите мекици без втасване. Времето за приготвянето им е почти колкото и за направата на принцеси с кайма, с шунка и кашкавал или на някоя от другите типични съботно-неделни закуски.

Тъй като в тестото се слага захар, тези бързи мекици на Mate Kitchen имат леко сладникав вкус. Това обаче съвсем не означава, че не можете да си ги хапвате със сирене. Можете и още как. Сложете на масата с тях всичко, с което обикновено комбинирате мекици. Сирене, кашкавал, колбас, мед, конфитюр, пудра захар или обикновена кристална захар. Направете и цяла кана айрян. Мляко с какао също им подхожда. И не, не бързайте да обявите това за детска напитка. Някои вкусови комбинации са вечни и няма сила на света, която да ви спре да им се наслаждавате при всяка удобна възможност.

Начин на приготвяне:

1. От всички продукти замесете меко тесто. Трябва да е еластично и разтегливо, но да не се лепи по ръцете. Ако е необходимо, добавете още брашно.

2. Тестото не се нуждае от втасване. Мекиците се пържат веднага след като го омесите.

3. Загрейте олиото в тиган. Късайте топчета от тестото и ги разтегляйте на мекици. Пържете ги докато придобият приятен червен загар и от двете страни.

4. Поднесете топлите и вкусни мекици без втасване със сладко или сирене и напитка по ваш вкус.

Бележки: Това ястие е подходящо за деца. Одобрено от д-р Галя Генчева , специалист по вътрешни болести, ендокринология и болести на обмяната.

Внимание: Съдържа брашно, което може да предизвика алергични реакции.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти