Вкусен постен гювеч

Как да си го приготвим

Вкусен постен гювеч
Снимка: netinfo
1 от общо 1 гласа

Простота на гювечите е една от най-добрите им страни, а характерният им завършен и леко карамелен вкус се получава, заради готвенето в глинения съд.

Необходими продукти за 4 порции:
4 картофа, нарязани на тънки резени
2 патладжана, нарязани на тънки резени
2 месести чушки, нарязани на дълги ивици
500 г домати, нарязани на кубчета
4 скилидки чесън, ситно нарязани

Начин на приготвяне:

1. В 2-3 с. л. загрят зехтин или олио се слага чесънът, докато стане ароматен. Добавят се доматите и щипка риган или мащерка. Посолява се на вкус и се разбърква 4-5 мин. на силен огън.

2. Картофите, патладжаните и чушките се посоляват и се намазват със 3-4 с. л. зехтин или олио. Слагат се в тава и се запичат 20 - 30 мин. на 200˚ С, докато се зачервят.

3. В огнеупорен порцеланов или глинен съд на дъното се слагат на пластове картофите, после патладжаните и отгоре се слагат чушките. Заливат се с доматения сос и се запичат 10 - 15 мин. на 200˚ С.

Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти