Свежа и постна пролетна гозба с коприва

И пресен лук, и маслини, и киноа дори

Свежа и постна пролетна гозба с коприва
Снимка: netinfo
0 от общо 0 гласа

Необходими продукти за 4 порции:

2 ч. ч. листа от коприва
3 с. л. зехтин
1 връзка пресен лук, нарязан
2 ч. ч. киноа
4 с. л. маслини, ситно нарязани
2 с. л. мариновани сушени домати, ситно нарязани
100 мл бяло вино
2 ч. ч. зеленчуков бульон
2 с. л. джоджен, ситно нарязан
2 с. л. магданоз, ситно нарязан
2 с. л.лимонов сок
сол и пипер на вкус

Начин на приготвяне:
Копривата се залива с вряла вода, отцежда се и се измива. Нарязва се на ситно.

В загретия зехтин се слага лукът, разбърква се на умерен огън 3-4 мин. Добавя се киноата и се разбърква. Слагат се маслините, доматите и копривата. Налива се виното и се бърка непрекъснато, докато течността почти се изпари. Добавят се бульонът, магданозът, джодженът и лимоновият сок. Подправя се със сол и пипер на вкус.

Ястието се покрива с капак и се оставя да къкри, докато течността се абсорбира. Поднася се топло или студено.

Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>

Прочетете още:

Копривата - чудо на природата

Панирана коприва

Пилаф с коприва

Лесни кюфтенца от коприва

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти