Пържени оризови кюфтенца

Пържени оризови кюфтенца

Пържени оризови кюфтенца
Снимка: Бон Апети
1 от общо 1 гласа

Необходими продукти за 4 порции:
350 г ориз
1 глава лук
2 червени чушки
150 г тофу
2 с. л. зехтин
2 с. л. соев сос
1/4 връзка магданоз
олио за пържене
галета за паниране
листа маруля или друга
салата за украса

Начин на приготвяне:

1. Оризът се сварява, охлажда се под течаща вода и се сипва в купа.

2. Лукът и чушките, нарязани надребно, се запържват в зехтина за 2–3 минути, доливат се 50 мл вода и се задушават. След като водата изври, зеленчуците се добавят към ориза.

3. Тофуто се настъргва на ренде и се смесва с ориза и зеленчуците. Прибавят се соевият сос и наситненият магданоз. Всичко се омесва и се оформят кюфтенца.

4. Кюфтетата се овалват в галета и се пържат в сгорещеното олио. Изваждат се върху кухненска хартия, за да се отцеди мазнината. Украсяват се с листа маруля или друга салата и се сервират.

Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>

Прочетете още:

Кюфтенца на грил в лимонови листа

Кюфтета от фиде

Кюфтета със зеленчуци на фурна

Пълнени кюфтета с гъби и сметана

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Edna пита

Кой е любимият ви герой от "Приятели"?

Оферти