Постни лозови сарми с гъби

За да се спази традицията

Постни лозови сарми с гъби
Снимка: netinfo
3 от общо 2 гласа

На Бъдни вечер обичайте повеляват да се консумират само постни гозби. Предлагаме ви лесна рецепта за сармички с лозови листа и гъби в духа на традицията.

Неоходими продукти:
80 бр. лозови листа, бланширани или от консерва
1 1/2 чаена чаша ориз
400 г гъби
2 средни глави лук, нарязани на ситно
копър
джоджен
сол и черен пипер
4-5 супени лъжици олио или зехтин
1 лимон, нарязан на филийки.

Начин на приготвяне:
Задушете ситно нарязания лук в мазнината, добавете гъбите и гответе, докато се поизпари водата. Прибавете ориза, леко запържете и залейте с една чаена чаша гореща вода.

След като ориза набъбне и поеме водата, свалете от огъня и добавете подправките - сол, черен пипер, опър и джоджен. Навийте сармичките и ги подредете плътно в тенджера, на дъното на която сте поставили няколко лозови листа, а между редовете поставите рънки резени лимон.

Отгоре затиснете с порцеланова чиния и залейте с  4 1/2 чаена чаша гореща вода. Варете докато оризът е готов напълно.

 

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти