Пикантни картофи

По-вкусно и по-рентабилно

5 от общо 1 гласа
85 мин.
Необходими продукти
  • картофи - 6 бр - 2.75 лв
  • червен пипер - 1 ч.л. - 0.15 лв
  • лют пипер - 1/2 ч.л. - 0.03 лв
  • шарена сол - 1 супена лъжица - 0.04 лв
  • царевично брашно - 30 гр - 0.06 лв
  • олио - 50 мл - 0.21 лв
  • копър - 1/2 връзки - 1.29 лв

Рецептата за пикантни картофи е много лесна и с удоволствие я споделяме с вас, казват от Mate Kitchen. Сигурни сме, че следващия път, когато решите да си поръчвате пикантни картофи в заведение, ще се замислите дали си струва при положение, че може да си ги направите и вкъщи. Със сигурност е по-вкусно, а пък и по-рентабилно. С парите за порция картофи навън може да си изпържите няколко килограма у дома.

Няма някаква голяма тайна. Просто картофите първо трябва да се сварят, а след това да се изпържат. По този начин след това са меки отвътре и хрупкави отвън. Хрупкавият ефект се дължи на царевичното брашно, в което се овалват. Пикантността, както се подразбира, е от подправките – лютив червен пипер и шарена сол. Количествата са според това дали искате да останете на територията на пикантното, или да прескочите директно на лютиво.

Важно условие е да не варите картофите до пълна готовност и в никакъв случай да не позволявате да се напукат. Така те поемат много вода и след това не могат да си запазят формата при пърженето. Свалете тенджерата от котлона докато са още една идея по-твърди в средата.

Може да си ги нарежете на кубчета или пък на пръчици – това е изцяло въпрос на лични предпочитания.

Имайте предвид, че се изпържват бързо, в повече мазнина и на висока температура. Не трябва да допускате подправките да започнат да изгарят в тигана, защото това ще влоши вкуса.

Нашите пикантни картофи вървят много добре със студена бира, но може да ги поднесете и като гарнитура към печено месо или пържоли например, съветват ни Mate Kitchen.

  1.  Сварете картофите, обелете ги, нарежете ги на кубчета и ги поставете в кутия с капак.
  2.  Поръсете ги с лютия и сладкия червен пипер, солта, шарената сол и царевичното брашно. Сложете капака и разтърсете купата, за да се овкусят равномерно картофите.
  3.  Загрейте олиото в тиган и изпържете докато хванат златиста коричка.
  4.  Поднесе ги поръсени с нарязания копър.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти