Макарони с гъби

Без месо, яйца и млечни продукти

5 от общо 1 гласа
85 мин.
Необходими продукти

макарони - 500 гр - 1.99 лв

гъби - 600 гр - 5.98 лв

грах от консерва - 400 гр - 4.11 лв

лук - 1 глава - 0.10 лв

моркови - 2 бр - 0.22 лв

чесън - 3 скилидки - 0.24 лв

бяло вино - 150 мл - 1.60 лв

олио - 60 мл - 0.25 лв

магданоз - 1/2 връзки - 0.65 лв

сол на вкус

Да си направим макарони за вечеря, не ми се готви – случва ви се да го кажете от време на време, нали! Обикновено правим най-бързото възможно – макарони, сирене, масло и евентуално захар. Ако включите два котлона, за приблизително същото време можете да си направите макарони с гъби. Стерилизиран грах, моркови, чесън, глава лук, печурки или кладница, малко бяло вино… Може да добавите и лютив пипер на люспи, ако обичате пикантното. Ще останете доволни и със сигурност сити.

Хубавото на постните макарони с гъби на Mate Kitchen е, че могат да се хапват и топли, и студени. Това ги прави подходящи както за основно ястие – за обяд или вечеря, така и за гарнитура. С тях можете да замените картофите или ориза, които обичайно поднасяме с печено месо. Бихте могли да ги интерпретирате и като салата от макарони – въпрос на кулинарно въображение и възприятие.

Ако сте решили да изключите месото, яйцата и млечните от менюто си за известно време, рецептата на Mate Kitchen ще ви свърши чудесна работа, защото обединява няколко вида зеленчуци с плътна, засищаща основа. В случай че на работа не успявате да намерите нещо за хапване, съобразено с тези изисквания, можете да си вземете от тези макарони от вкъщи. Нямат сос и не цапат, което е допълнително предимство.

Начин на приготвяне:

1. В тенджера с вряща вода сипете олио и малко сол, изсипете макароните и варете по указанията на опаковката. След като са готови, ги дръпнете от котлона и отцедете.

2. В друга тенджера загрейте олиото и задушете нарязаните на дребно моркови, лук и гъби.

3. След като гъбите омекнат и течността от тях се изпари, прибавете накълцания чесън, граха и бялото вино. Разбъркайте добре и задушавайте 4-5 минути.

4. Подправете със ситно нарязания магданоз, разбъркайте и прибавете макароните. Разбъркайте много добре и поднесете.

Внимание: Съдържа макарони, което може да предизвика алергични реакции.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти