Магданозени кюфтета

От арменската кухня

Магданозени кюфтета
Снимка: iStock/Getty Images
0 от общо 0 гласа
Необходими продукти

7 връзки магданоз
4 яйца
400 г краве сирене
1 глава лук
около 1/2 ч. ч. брашно
олио за пържене
сол на вкус
за соса:
1 кисело мляко (400 г)
2 скилидки чесън
1 връзка копър
3 стръка мащерка
1 с. л. зехтин
сол на вкус

Начин на приготвяне:

Магданозът се нарязва наситно, изсипва се в купа, посолява се, разбърква се и се оставя да се отцеди леко от водата.

После се отцежда допълнително, като се притиска с ръце.

В купа се смесват натрошеното сирене, разбитите яйца и настърганият лук. Прибавя се отцеденият от водата магданоз, и след това се сипва от брашното. Трябва да се получи гъста смес.

С лъжица, потопена в олио, се взима от сместа и се пуска в сгорещеното олио.Така се изпържват всички кюфтета и се изваждат върху салфетка, за да отцеди излишната мазнина.

Чесънът за соса се прави на паста с малко сол. Копърът и мащерката се наситняват. Всички продукти за соса се смесват в купа. Кюфтенцата се поднасят със соса.

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти