Лапад с ориз

Зеленчуци, който не яде, той в здраве няма да расте

Лападът е богат на желязо и подобрява храносмилателните процеси
Снимка: know-how-to-cook.blogspot.com
3.86 от общо 7 гласа

Необходими продукти:
300 г почистен лапад
1 чаена чаша ориз
4-5 стръка пресен лук
3-4 стръка пресен джоджен
3 супени лъжици олио
1 чаена лъжичка червен пипер
черен пипер
сол

Начин на приготвяне:
В подходяща тенджера загряваме олиото и задушаваме нарязаният на ситно пресен лук. Към него добавяме лапада, който също сме нарязали.

След това го задушаваме за няколко минути и прибавяме ориза и червения пипер. Постепенно наливаме топла вода до сваряването на ориза.

Готовото ястие подправяме на вкус със сол, черен пипер и пресен джоджен. Поднасяме го топло, като по желание гарнираме с кисело мляко.

Също така може да запечем специалитета за няколко минути във фурната и да му направим заливка като за мусака.

Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Edna пита

Кой е любимият ви герой от "Приятели"?

Оферти