Хумус с червено цвекло

Полезно и лесно

1 от общо 2 гласа
40 мин.
Необходими продукти

1 глава червено цвекло

1 буркан нахут

1 лайм

1 стрък мента

1 скилидка чесън

 2 с.л. сусамов тахан

1 щипка кимион

100 мл студено пресован зехтин

50 г белени сурови тиквени семки

сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Обелете червеното цвекло и го нарежете на кубчета, сложете го в касерола, налейте около 200 мл вода, 20 мл зехтин и посолете. Гответе под капак, докато омекне.

Отцедете нахута, заделете малка част от зърната за гарниране. Настържете кора от лайма.

В купата на блендер накъсайте листата мента, прибавете кората от лайм, нарязаната скилидка чесън,  сока от лайма, нахута, сусамовия тахан, около 50 мл зехтин, кимиона, сол и черен пипер на вкус. Смелете всичко добре,  добавете цвеклото, заедно с 1-2 с.л. от водата от варенето, за да се смели по-лесно хумусът и да стане по-гладък.

Запечете тиквените семки на сух тиган. Охладете.

Сервирайте охладения хумус в дълбока чиния. Гарнирайте със зрънца нахут, тиквени семки. Полейте с останалия студено пресован зехтин и украсете с листенца свежа мента.

enlightenedСъвет:

Поднесете хумуса с филийки препечен хляб.

Още рецепти:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти