Домашно ядково мляко

По-добрата алтернатива

Домашно ядково мляко
Снимка: netinfo
1 от общо 1 гласа

Необходими продукти:
1 чаша сурови ядки по ваш избор
3-4 чаши вода
ванилия или мед

Начин на приготвяне:
Накисваме ядките предварително за няколко часа (или една нощ) във вода. Изплакваме и ги изцеждаме, а после ги изсипваме в блендера. Добавяме 3-4 чаши вода (в зависимост от желаната гъстота).

Ако желаете, прибавете 1/4 чаена лъжичка натурална ванилия за аромат или 1 чаена лъжичка мед, а може и агаве или 2-3 обезкостени фурми. След това включваме блендера и пасираме съставките 1-2 минути.

Готовото мляко прецеждаме през марля и може да го съхраняваме в стъклена бутилка в хладилника до 2-3 дни.

* Ядковото мляко е пълноценен заместител на животинското. Можем да го използваме в супи и десерти, както и за да приготвим смути, чай, какао или просто да изпием чаша чисто освежаващо мляко.

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти