Зелена салата с козе сирене

Свежа и засищаща комбинация

Зелена салата с козе сирене
Снимка: iStock/Getty Images
0 от общо 0 гласа
Необходими продукти

1 зелена салата
350 г френско козе сирене „Риблер“
100 г бейби спанак
50 г филирани бадеми
140 мл зехтин „Екстра върджин“
4 стръка мащерка
1 лимон
1 стрък розмарин
1 скилидка чесън
1 пълнозърнеста багета
сол на вкус
галета за овалване

Начин на приготвяне:

Козето сирене се реже на шайби. Чесънът се стрива на паста и се разбърква с 80 мл зехтин, заедно с настърганата лимонова кора и накълцаните розмарин и мащерка. 

Сиренето се маринова в ароматния зехтин за 1 нощ. Изважда се от мазнината и се овалва в галета. Пържи се в силно загрят сух тиган, до златисто, от двете страни. 

Багетата се реже на тънки филии, които се запичат в загрята на 200 градуса фурна , с вентилатор, до златисто – за около 8 минути.

Филираните бадеми се запичат за кратко в сух тиган. Зелената салата се накъсва и се разбърква със спанака. Овкусяват се със сол, сока от лимона и останалия зехтин. 

Салатата се гарнира със сиренето, филийките хляб и бадемите.

Прочетете още:

Салата от червено цвекло
Пъстрата руска салата
Традиционна и леко пикантна салата
3 нови начина да сервираме салата
5-те съставки на идеалната салата
Щедра зеленчукова салата със сос „Хиляда острова“
Бърза зелена салата с маринован лук

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти