Запечени картофи с яйца

Пъстро и леко основно

Запечени картофи с яйца
Снимка: iStock/Getty Images
3 от общо 1 гласа
Необходими продукти

500 г стари картофи
50 г цедено кисело мляко
30 г чери домати
4 яйца
1 червена люта чушка (прясна)
1 глава лук
4 стръка пресен кориандър
2 с. л. зехтин
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Картофите се настъргват и се оставят в цедка. Овкусяват се със сол и черен пипер. 

Зехтинът се сгорещява в тиган с термоустойчива дръжка и в него се запържва нарязаният на полумесеци лук. 

Картофите се изстискват много добре с ръце и се запържват за кратко при лука, на слаб огън. 

След това съдът се слага във фурната и ястието се пече 5–6 минути на грил програма. Чукват се яйцата и ястието се запича за още 3–4 минути. 

Сервира се с цедено кисело мляко, нарязани на четвъртинки чери домати, наситнена люта чушка и накъсан кориандър. 

Още рецепти с яйца:

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти