Великденските рецепти на Катето Евро: празничен козунак без месене

Великденските рецепти на Катето Евро: празничен козунак без месене

Великденските рецепти на Катето Евро: празничен козунак без месене
Снимка: Катето Евро
2.45 от общо 11 гласа
Необходими продукти

Спомените ми за детството са свързани предимно с празниците, суетнята около тях, голямото семейство събрано на масата и ароматите от гозбите.

Великден е най-любимият ми празник, защото е свързан с пролетта,ходенето на църква и козунаците, които баба и майка подготвяха много старателно.

Още в четвъртък, преди разпети петък много рано сутринта започваше ритуала - месене на козунаци.

Домът ни ухаеше божествено и никога,ама никога не мога да забравя този аромат на щастие и радост!

Обещах си,че щом порасна и аз ще приготвям чудните козунаци и ще радвам своето семейство. Така и направих!

Ще дам рецептата и на вас!

Тази рецепта е изпитана в годините и колкото и някои хора да се изненадват, тя няма нужда от месене.

Необходими продукти:

1 кг пресято брашно
6 яйца
250 мл мляко
330 г захар
80 г мая
200 мл масло и олио
Сол
Ванилия
1 ч.л сол
Лимонова кора

Начин на приготвяне:

Замесвате меко тесто и без да месите дълго оставяте да втасва 2 часа.

След това оформяте по желание, поставяте във форма и оставяте да втасва още 1 час. Печете на 180 гр около 45 минути.

Снимка: Катето Евро

Весели празници!

Пишете на Катето Евро на edna@netinfo.bg.

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти