Великденски кексчета "пиленца"

Техника за майстори и ентусиасти

Великденски кексчета "пиленца"
Снимка: Vkusnoteka.bg
0 от общо 0 гласа

Необходими продукти за кексчетата:

115 г меко масло
150 г кристална захар
2 яйца
150 г брашно
1 ч.л. бакпулвер
1 ванилия
2 с.л. смлени бадеми
100 г марципан 
2 с.л. кокосови стърготини
кора от 1 лайм
2 с.л. сок от лайм
цветни захарни бонбони яйчица (тип бонибон)

Продукти за крема:
80 г меко масло
2 с.л. пудра захар
80 г сладкарска сметана, разбита на сняг
кората от половин лайм

Продукти за украсата:
5 с.л. кристална захар, оцветена с жълта хранителна боя
50 г натурален шоколад
50 г бял шоколад
оранжева хранителна боя
малки бели, захарни топчета

филирани бадеми

Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 180 градуса. Разбийте мекото масло и захарта до побеляване. Добавете яйцата едно по едно, като разбивате добре след всяко. Пресейте брашното, заедно с бакпулвера и го добавете. Сложете ванилията, кората и сока от лайм, ядките, кокоса и накрая настъргания марципан. Разбийте всичко добре.

Подгответе поставката за печене на мъфини. Сложете в дупките хартиените чашки и ги напълнете със сместа.

Печете мъфините около 30-35 минути в загрята фурна, до готовност. Извадете ги от поставката и ги охладете напълно. Разбъркайте мекото масло, заедно със захарта и кората от лайм и добавете разбитата на сняг сметана.

С помощта на малка лъжичка издълбайте малка дупка в средата на мъфините и поставете в нея малко, цветно яйчице. Покрийте мъфините с крем и ги топнете в жълтата, кристална захар.

Стопете на водна баня натуралния шоколад и с помощта на клечка за зъби, оформете очите на пилетата.

Ако разполагате с малки, шоколадови копчета можете да използвате тях.

Поставете по едно малко бяло топче във всяко око.

Стопете белия шоколад на водна баня и го оцветете с оранжева боя.

С помощта на малка хартиена фунийка, направена от хартия за печене, нарисувайте клюна и краката на пилето.

Поставете филирани бадеми като крилца.

Залепете ги с малко шоколад.

Охладете кексчетата добре в хладилник, за да стегнат.

Още техники и статии за великденската трапеза:

Богатата традиция на великденските хлябове
Символика на великденските яйца
Как да започнем подготовката за Великден

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти